SEGRE

Una marxa lenta de camions col·lapsa la Ronda Litoral a Barcelona

La mobilització preveu durar fins les 3 de la tarda

Imatge d'arxiu de la Ronda Litoral de Barcelona.

Una marxa lenta de camions col·lapsa la Ronda Litoral a BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ronda Litoral de Barcelona registra llargues cues des de primera hora d’aquest matí, de fins a 17 quilòmetres en sentit Trinitat, a causa d’una marxa lenta que duen a terme els transportistes per reclamar poder circular per aquesta via. Més d’un centenar de camions participen en la protesta, que ha estat convocada per l’Associació de Transportistes del Port de Barcelona (Sintraport) després que l’Ajuntament, assegura l’entitat, hagi incomplert els acords assolits perquè els camions de gran tonatge puguin circular per la Ronda.

La mobilització s’ha iniciat les 6 del matí i preveu durar fins les 3 de la tarda, segons ha explicat el president de Sintraport, Vicente Rodríguez, que ha demanat disculpes als usuaris que puguin veure’s afectats per la protesta, però ha recordat que "això s’ho ha buscat l’ajuntament per no respectar els acords pactats". Encara que els camions duen a terme la marxa lenta pel carril dret de la Ronda, la via, molt freqüentada habitualment a primera hora del matí, s’ha vist ràpidament afectada i s’han format llargues retencions. Segons el Servei Català de Trànsit|Tràfic (SCT), les cues assoleixen els 17 quilòmetres en sentit Trinitat i els 8 en direcció al Nus del Llobregat.

A més, segons ha informat la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han hagut de tallar al trànsit els accessos a la Ronda Litoral en sentit Besòs des de Ciutat Vella i fins el Nus de la Trinitat.

Sintraport ha fet una crida a la participació de tots els seus associats en aquesta marxa "atesa la importància que requereix actuar davant aquest tipus d’actituds".

El passat 15 de novembre, la Generalitat va anunciar un principi d’acord amb l’Ajuntament de Barcelona i les associacions de transportistes del Port perquè els camions carregats amb contenidors poguessin circular per la Ronda Litoral. Sintraport assegura, tanmateix, que la Guàrdia Urbana de Barcelona continua multant amb 500 euros els camioners que circulen per la B-10, la qual cosa els ha portat a convocar aquesta marxa lenta per denunciar l’incompliment de l’acord.

tracking