SEGRE

PANORAMA

Theresa May subratlla que la sobirania del Penyal “no canvia ni canviarà”

Imatge d’arxiu del pas fronterer amb Gibraltar.

Imatge d’arxiu del pas fronterer amb Gibraltar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va destacar el diàleg “constructiu i assenyat” mantingut amb el Govern espanyol sobre Gibraltar i l’acord per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea mentre va subratllar que la posició de Londres respecte a la sobirania de Gibraltar “no canvia ni canviarà” amb l’acord que tancaran avui a Brussel·les els líders de la UE.

A la seua arribada a Brussel·les, va apuntar que el Govern “sempre negociarà en nom de tota la família del Regne Unit, inclòs Gibraltar”. “En la relació que hi hagi en el futur defensarem els seus interessos. Estic orgullosa que Gibraltar sigui britànic i sempre estaré amb Gibraltar”, va postil·lar.

Per la seua part, el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, va dir que l’acord assolit entre Londres i Madrid no és més que “un tros de paper” sense valor jurídic davant del pacte al qual s’ha arribat entre Londres i Brussel·les, que sí que té pes legal.

Mentrestant, la líder del Partit Democràtic Unionista (DUP) d’Irlanda del Nord, Arlene Foster, va dir que la seua formació votarà en contra de l’acord quan es presenti al Parlament de Londres llevat que se’n retiri el denominat backstop, la garantia que durant el període de transició es compliran les normes del mercat únic europeu fins que s’arribi a un acord definitiu. Si compleix la seua amenaça, el partit unionista deixaria May en minoria al Parlament.

tracking