SEGRE

CATALUNYA

Centenars de metges protesten a Barcelona per la sobrecàrrega de feina

Els metges han tallat el trànsit de la Gran Via de Barcelona i han corejat consignes com "menys discursos i més recursos"

Centenars de metges protesten a Barcelona per la sobrecàrrega de feina

Centenars de metges protesten a Barcelona per la sobrecàrrega de feina@MetgesCatalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de metges d’atenció primària vestits amb bates blanques s’han concentrat avui davant la seu de l’Institut Català de la Salut (ICS) per protestar per la sobrecàrrega de feina que tenen, el principal motiu perquè el sindicat Metges de Catalunya hagi convocat vaga tota la setmana.

Fent sonar xiulets, els metges han tallat el trànsit de la Gran Via de Barcelona i han corejat consignes com "menys discursos i més recursos", "menys corbates i més bates" o "vaga, vaga, primària ja no s’empassa".

Els metges de primària secunden avui majoritàriament la vaga convocada pel sindicat majoritari de facultatius que reclamen a l’ICS que redueixi a un màxim de 28 les visites a pacients diàries -ara n'atenen a més de 40- i que garanteixi una atenció mínima de dotze minuts per pacient -ara no arriben a sis.

El membre del comitè de vaga de Metges de Catalunya (MC) Javier O'Farrill ha denunciat que "la sanitat pública està malalta per la falta de personal i del poc temps que tenim per atendre els nostres pacients. Volem recursos per oferir una atenció primària de qualitat".

680 metges d’Atenció Primària i de la sanitat concertada de Lleida, cridats a secundar l’aturada Un total de 501 metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Lleida i 178 professionals de la sanitat concertada de l’hospital Santa Maria i de Tremp i del CAP Rural Nord de Alpicat estan anomenats des d’avui fins divendres a secundar la vaga de Metges de Catalunya per exigir millores laborals i assistencials. Respecte a l’Atenció Primària, el sindicat, majoritari entre el col·lectiu, reclama la disminució de la càrrega assistencial, limitant a 28 les visites diàries per consulta –ara són fins 40–, la reposició de 920 professionals i la recuperació del poder adquisitiu, que xifra, en prop d’un 30%. Avui a les 11.00 hores hi ha convocada una manifestació a Barcelona, a la qual aniran metges de Lleida.

tracking