SEGRE

PROTESTES

Bloquegen els accessos a la Universitat Autònoma de Barcelona el primer dia vaga

El sindicat CGT ha convocat per avui vaga del Personal Docent i Investigador de totes les universitats públiques catalanes

Bloquegen els accessos a la Universitat Autònoma de Barcelona el primer dia vaga

Bloquegen els accessos a la Universitat Autònoma de Barcelona el primer dia vagaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han bloquejat des de primera hora del matí els accessos al campus de Bellaterra acumulant contenidors de residus, el primer dia de vaga en aquests centres a Catalunya per exigir una rebaixa del 30 per cent de les taxes universitàries.

Molts dels estudiants que han procedit a bloquejar aquests accessos, han passat la nit al mateix campus, i així unes 250 persones han dormit a la Facultat de Lletres de l’UAB, segons ha informat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Altres grups d’estudiants han passat també la nit en algunes facultats de les universitats Pompeu Fabra (UPF) i de Barcelona (UB), en l’inici de les dos jornades de protestes que han convocat per a aquest dimecres i demà dijous.

A més de la vaga d’estudiants, que també demanen l’equiparació dels preus entre màsters i graus, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i el sindicat CGT han convocat per avui vaga del Personal Docent i Investigador (PDI) de totes les universitats públiques catalanes.

El membre del comitè d’empresa de la Universitat de Barcelona Gerard Horta ha explicat que avui dimecres estan cridats a la vaga el PDI de la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universidad Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdGi), Universitat de Lleida (UdL) i Universitat Rovira i Virgili (URV).

Aquesta vaga, a més de coincidir amb la dels estudiants, també s’encavalcarà amb el tercer dia consecutiu de vaga dels metges de primària i de la sanitat concertada de Catalunya.

Per a dijous, professors, estudiants, metges i funcionaris de la Generalitat preparen una gran manifestació a Barcelona per exigir que es reverteixin les retallades fetes durant la crisi econòmica, i que serà el colofó d’una setmana de protestes d’aquests col·lectius.

tracking