SEGRE
Cunillera:

Cunillera: "Borrell és una persona honrada"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assenyalat aquest dimecres que el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, és una "persona honrada" que ja va donar explicacions en seu parlamentària admetent que havia comès un "error".

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha imposat a Borrell una multa de 30.000 euros per infracció molt greu per vendre 9.030 euros en accions d’Abengoa quan era conseller de la companyia i, per tant, disposava d’informació privilegiada.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Cunillera ha defensat l’honradesa de Borrell, i ha precisat que ja va donar explicacions "en el seu moment" en una sessió de control al Govern en la qual va admetre que havia comès un "error": "És una persona que no s’ha amagat". Ha criticat que hi hagi una "especial fixació" amb Borrell, a qui el Govern va donar suport ahir "absolutament", malgrat les crítiques de l’oposició i la petició de dimissió del líder de Podemos, Pablo Iglesias.

Cunillera ha lamentat així mateix que no "s’està sent just amb la gran tasca" que està fent al capdavant d’Exteriors.

D’altra banda, ha defensat la vigència de la Constitució, que té "potencial de futur", i ha reclamat recuperar l’"esperit" de diàleg del 78 el quaranta aniversari de la Carta Magna.

tracking