SEGRE

POLíTICA

Els diputats preveuen pujar-se el sou un 2,5% l'any que ve

El Congrés ha aprovat aquest dilluns el pressupost de la Cambra Baixa per al 2019

Els diputats preveuen pujar-se el sou un 2,5% l'any que ve

Els diputats preveuen pujar-se el sou un 2,5% l'any que veEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Congrés ha aprovat aquest dilluns el pressupost de la Cambra Baixa per al 2019 que preveu una pujada de les retribucions de tot el seu personal, inclosos els diputats, del 2,5 per cent l’any que ve, si així ho aprova finalment el Govern per al conjunt de les Administracions Públiques.

Aquesta pujada salarial del 2,5 per cent és una mica superior a l’inicialment prevista per l’Executiu, que s’ha compromès a garantir un increment mínim del 2,25 per cent per als empleats públics el 2019, encara que no sigui possible aprovar els pressupostos generals de l’Estat.

El pressupost que ha aprovat aquest dilluns la Mesa del Congrés preveu una despesa total de 90,94 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 4,55 per cent respecte als comptes d’aquest any.

Bona part d’aquest increment ve derivat de la pujada de les despeses de personal, que ascendeixen a 40,93 milions d’euros, un 4,42 per cent més que el 2018.

Aquesta pujada es deu, entre altres factors, a l’alça de les retribucions en un 2,5 per cent, i a la necessitat d’abonar el salari dels 350 diputats, ja que ara cap membre del Govern no és parlamentari.

En anteriors Executius algunes de les retribucions dels diputats eren abonades pel Govern i no per la Cambra, en ser membres del gabinet a més de diputats.

Un altre element que fa augmentar aquesta partida és la creació de l’Oficina de Ciència i Tecnologia del Congrés. No obstant això, i com en anteriors exercicis, es manté suspesa l’aportació a plans de pensions o contractes d’assegurances col·lectives.

El capítol de despeses corrents i serveis ascendeix a 34,79 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 5,62 per cent.

En el concepte d’inversions reals, el Congrés destinarà 3,85 milions d’euros -un 18,9 per cent més- en incloure’s una partida destinada a l’adquisició de material informàtic per incrementar la ciberseguretat de la Cambra.

tracking