SEGRE

SUCCESSOS SANITAT

Mor una anciana després d'esperar set hores a urgències

L’hospital admet que “el temps d’espera va ser superior al normal” però defensa que no va ser una negligència || La conselleria de Salut obre una investigació

Ambulancia SEM

Ambulancia SEMSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de Palafrugell de vuitanta-quatre anys va morir a l’Hospital de Palamós després d’esperar set hores a urgències que l’atenguessin i a l’anar-hi per un quadre de còlics i vòmits. La pacient va entrar a urgències el migdia del 15 de novembre i la van situar en un box, en el qual va estar esperant durant aquell temps sense arribar a ser atesa, va explicar la família en declaracions a Ràdio Capital.

En un comunicat, l’hospital va assenyalar que “el temps d’espera va ser superior al normal”, i durant les hores que va estar a urgències se li hauria d’haver practicat una nova avaluació mèdica per comprovar el seu estat. El director d’Urgències de l’Hospital de Palamós, Marc Pérez, va rebutjar considerar aquest cas com una negligència mèdica. “Jo no utilitzaria la paraula ni negligència ni error. Crec que hem de modificar determinades maneres de treballar per poder evitar aquestes situacions.” Va explicar que la pacient va ser atesa a les 15.25 hores i la van classificar correctament en un nivell tres, que comporta la realització de múltiples exploracions i estabilitat fisiològica. “Aquell dia, i en aquella franja horària, el servei es trobava en una situació de màxima afluència de pacients, i n’hi havia més amb el mateix nivell d’urgència”, va argumentar l’hospital, que revisarà el circuit intern que es va seguir perquè no es tornin a produir situacions com aquesta. Pérez va considerar que la dona hauria mort encara que l’haguessin atès: “El resultat final és complicat d’avaluar, però probablement no seria diferent, davant la situació de la pacient, com va evolucionar” la morbiditat de base i les seues complicacions, va dir, i va admetre que la família es va sentir desatesa amb aquest temps d’espera. La conselleria de Salut de la Generalitat ha obert un expedient per investigar el cas. La família de la dona morta va criticar que l’anciana va estar “abandonada com un gos”, esperant a ser atesa i que la filla va preguntar diverses vegades quan passaria el metge. Després d’aquest succés, volen denunciar l’hospital i ja s’han posat en contacte amb un advocat: “On puguem arribar, hi arribarem. No servirà per a ella, però que serveixi per a altres”, van assenyalar.

tracking