SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Fiscalia vol que La Manada entri ja a la presó

Recorrerà al Suprem la sentència del Superior de Justícia navarrès, que només ha condemnat a nou anys de presó els cinc integrants per abús sexual i no per violació

Imatge d’una de les protestes a Sevilla contra la sentència.

Imatge d’una de les protestes a Sevilla contra la sentència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Navarra va anunciar ahir divendres que, una vegada estudiada la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) que confirma la condemna de nou anys de presó per a La Manada només per un delicte d’abús sexual amb prevalença, presentarà un recurs al Tribunal Suprem i sol·licitarà l’ingrés immediat a la presó per als cinc joves que van atacar una noia a Pamplona l’any 2016.

La Fiscalia va assenyalar que manté la seua consideració inicial que els fets que van tenir lloc el dia 7 de juliol del 2016 durant els Sanfermines són constitutius d’un delicte continuat d’agressió sexual, és a dir, violació, i no només abús sexual, que va ser el dictaminat pel TSJN.

A més a més, va informar que ha presentat un escrit a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Navarra en el qual sol·licita l’ingrés a la presó dels cinc condemnats, que es troben en aquests moments en situació de llibertat provisional. Per la seua banda, la secció de Dret Penal de la Comissió General de Codificació, a la qual el ministeri de Justícia va encarregar la revisió dels delictes sexuals al Codi Penal després de la polèmica sentència de La Manada, proposarà que a la reforma del Codi Penal se suprimeixi l’“abús” i que tots els delictes sexuals siguin considerats com a “agressió” o “violació”.

Els membres de la Comissió es reuniran aquest dijous que ve amb dos esborranys sobre la taula. El primer aglutina al mateix apartat tots els delictes sexuals com a agressió, o violació si hi ha penetració.

Pel que fa al segon, diferencia entre agressions i violacions amb violència o intimidació i agressions i violacions sense violència i intimidació. En tots dos casos, el terme abús desapareix i hi queda violació.

tracking