SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Sánchez apel·la a la mobilització davant l'auge de l'extrema dreta

Defensa el seu projecte de pressupostos afirmant que són “sostenibles socialment” || Participa en el congrés del Partit Socialista Europeu que se celebra a Lisboa

Pedro Sánchez, al costat de Frans Timmermans, que va dir que l’única raça és la raça humana.

Pedro Sánchez, al costat de Frans Timmermans, que va dir que l’única raça és la raça humana.TWITTER PEDRO SÁNCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va apel·lar ahir a la mobilització de la societat “serena” i “moderada” davant de l’autoritarisme i l’auge de l’extrema dreta a Europa, i va subratllar que la proposta política de la família socialdemòcrata de cara a les eleccions europees del maig del 2019 ha de ser un nou contracte social. A la clausura de l’XI Congrés del Partit Socialista Europeu (PES) a Lisboa, va dir que el nou contracte social s’ha de basar en el mercat de treball, en com finançar i sostenir l’Estat de benestar, en la defensa dels valors democràtics i en el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Va assegurar que el seu equip prendrà mesures per revertir les polítiques de l’austeritat de l’antic Govern del Partit Popular. “Volem reforçar l’Estat social, lluitar contra l’evasió fiscal, promoure la igualtat de gènere”, va subratllar.

Els socialistes europeus proclamen Frans Timmermans com a candidat a presidir la CE

Després de recordar el compromís de presentar al gener el projecte de Pressupostos de cara al 2019, va recalcar que, seguint l’exemple portuguès, es tractarà d’uns comptes “sostenibles socialment”, per reconstruir l’estat del benestar, apujar el salari mínim interprofessional i apostar per la sostenibilitat ambiental i financera, “amb la reducció del dèficit públic, el deute públic i traient Espanya del dèficit de procediment excessiu en el qual la va ficar l’Administració del Partit Popular”. Sánchez també va fer una crida a la reflexió als seus col·legues europeus de partit. Segons el president del Govern espanyol, l’“autoritarisme”, el Brexit o l’auge de l’extrema dreta al Vell Continent ha de servir com a reflexió.

A la cimera d’ahir a la capital lusitana, el PES va proclamar Frans Timmermans com a candidat comú a presidir la Comissió Europea a les eleccions del pròxim 26 de maig, i es van aprovar les resolucions que seran la base del manifest comú per als comicis europeus.

El diputat del PP per Lleida al Congrés, José Ignacio Llorens, va replicar dient que “qui no hauria de presentar-se a Catalunya és el PSC, perquè ja està representat per Podem”. Va dir que “els lleidatans ja es van anticipar quan van deixar el PSC sense diputat a Madrid i l’hi van donar a Podem”.

“Vox no fa falta que es presenti a Catalunya, ja hi ha PP i Ciutadans” La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va avisar ahir la formació d’“ultradreta” Vox que “no fa falta que es presenti a Catalunya”, ja que els seus arguments ja estan “representats” per Partit Popular i Ciutadans, als quals va retreure que hagin utilitzat el conflicte català com a “arma llancívola”. Va lamentar la “irresponsabilitat molt gran” comesa per PP i Ciutadans a les eleccions andaluses a l’utilitzar el conflicte a Catalunya per aconseguir més vots, a costa de fer “florir” Vox, que ha irromput al parlament d’Andalusia amb dotze escons.

tracking