SEGRE

L'Estat respon a Torra: "Ni Catalunya és Eslovènia, ni Espanya és Sèrbia"

Celaá retreu la falta d’actuació dels Mossos d’Esquadra davant de les mobilitzacions dels CDR

La portaveu del Govern, Isabel Celaá.

L'Estat respon a Torra: "Ni Catalunya és Eslovènia, ni Espanya és Sèrbia"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha contestat aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que "ni Catalunya és Eslovènia, ni Espanya és Sèrbia". En una entrevista a Radio Euskadi, Celaá ha opinat que les paraules de Torra de apostar per la via eslovena per avançar cap a la independència de Catalunya "són absolutament rebutjables" i "insensates". Segons el seu parer, Torra oblida "que hi va haver desenes de morts i centenars de ferits" en aquest conflicte i que "no és ètic ni moral sacrificar una vida per una idea política". El Govern espera que "dins de les mateixes files independentistes portin a corregir-l’hi".

En qualsevol cas, ha avisat que si hi hagués "una fallida de la legalitat, el Govern d’Espanya actuarà", si bé ha aclarit que fins ara "només hi ha hagut un discurs inflamat i una retòrica que el propi Torra hauria de desarmar per posar raó on hi ha hagut un excés d’emoció". Celaá ha opinat que "aquesta forta retòrica discrepa" amb l’actuació de col·laboració i el treball conjunt entre els consellers de l’Executiu català i els ministres espanyols.

D’altra banda, ha retret la falta d’actuació dels Mossos d’Esquadra davant de les mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República (CDR), que van mantenir tallada l’autopista AP-7 al seu pas per L’Ampolla (Tarragona) durant quinze hores. "Em sembla fatal que els Mossos no treballin amb criteri professional" i que "ara sembla que hagin de parar per alinear-se amb criteris partidistes", ha opinat. "No concebo que no hagin intervingut a l’AP-7 després de quinze hores d’aturada", ha sentenciat la portaveu del Govern, mentre ha indicat que el president de la Generalitat i les institucions catalanes han de ser garants de la seguretat i la convivència" i així "no poden aclamar als CDR" ni han "d’alinear els Mossos amb objectius partidistes".

tracking