SEGRE

POLÍTICA PARTITS

PP i Ciutadans obren negociacions per intentar governar a Andalusia

Reclamen liderar la Junta després de més de tres dècades de poder del PSOE || Sense descartar el suport de Vox, els seus vots donarien majoria absoluta

Rivera, Arrimadas i Marín en una reunió de l’executiva de Ciutadans la setmana passada.

Rivera, Arrimadas i Marín en una reunió de l’executiva de Ciutadans la setmana passada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els candidats a la Presidència de la Junta del Partit Popular d’Andalusia, Juanma Moreno, i Ciutadans, Juan Marín, mantindran demà una reunió a Sevilla que obriria les negociacions entre les dos forces per arribar al Govern andalús després del resultat de les eleccions autonòmiques del 2-D. Els comicis van obrir la porta al fet que populars i taronges sumin una majoria absoluta a la Cambra si per fer-ho compten també amb el suport de Vox en una sessió d’investidura. El vicesecretari d’Organització, Formació i Electoral del PP-A, Toni Martín, es va referir a aquest imminent inici de “negociacions” per intentar conformar un nou govern andalús, i va asseverar que el PP posarà les cartes “de cara amunt” amb temes com l’eliminació de l’impost de successions i donacions, la creació de 600.000 llocs de treball, l’eliminació de burocràcia “inútil”, una educació i sanitat dignes o la fi de les llistes d’espera. El president de Ciutadans, Albert Rivera, va confirmar la setmana passada que donarà prioritat a negociar un govern de “canvi” amb el PP, però amb el seu candidat Juan Marín com a president. Tanmateix, Juanma Moreno, va garantir que el seu partit no cedirà en el lideratge de la Junta perquè té “tota la legitimitat” per fer-ho i l’“obligació moral” a l’haver aconseguit més percentatge, vots i escons que Ciutadans. La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va advocar ahir per “sumar tots els esforços possibles per posar fi als quaranta anys de govern socialista” i va apuntar que el seu partit tindrà “generositat política amb totes les forces que pretenguin el canvi”.

Per ara, ni PP ni Ciutadans han descartat acords amb Vox, que va sumar dotze diputats a Andalusia i que pot tenir la clau per facilitar un canvi de govern a la comunitat autònoma, però els mandataris populars i taronges van recalcar que la seua prioritat és que hi hagi “un govern de canvi”. D’altra banda, la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, va advertir ahir que l’extrema dreta “enganya” i “menteix” amb “un discurs amb el qual vol penetrar a les classes socials més baixes”, i va reivindicar el seu partit com “els que defensem els drets laborals”.

tracking