SEGRE

Un exadvocat personal de Trump, condemnat a 3 anys de presó

Acusat de silenciar dos dones que suposadament havien mantingut relacions extramatrimonials amb el president dels EUA

Michael Cohen, acompanyat per la seua esposa.

Un exadvocat personal de Trump, condemnat a 3 anys de presóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal de Nova York va condemnar aquest dimecres a tres anys de presó Michael Cohen, exadvocat del president dels EUA, acusat de silenciar durant la campanya presidencial del 2016 dos dones que suposadament havien mantingut relacions extramatrimonials amb Donald Trump. La Fiscalia havia sol·licitat una pena d’entre 51 i 63 mesos per la "serietat" de les "desvergonyides violacions" de Cohen de les lleis electorals, així com per haver realitzat "de forma deliberada" declaracions "falses" sobre les negociacions d’una potencial Torre Trump a Moscou que finalment no es va construir.

Cohen, que va acudir al tribunal acompanyat de la seua dona i dos fills, es va declarar culpable de vuit delictes per evasió d’impostos, falses declaracions a un banc i violacions de la llei de finançament de campanyes electorals.

El jutge William H. Pauley III, que va valorar la cooperació de Cohen amb les autoritats, també va sentenciar al col·laborador de Trump, el primer en ser condemnat a presó, a pagar una multa de 50.000 dòlars. Cohen, que durant el seu testimoni final d’avui va assegurar que la seua "debilitat" havia estat tenir una "cega lleialtat a Trump", tindrà fins el proper 6 de març per presentar-se davant de les autoritats i ingressar a la presó. Davant del jutge també va assumir "tota la responsabilitat per cada acte pel qual em vaig declarar culpable", inclosos aquells en què impliquen el "president dels Estats Units".

Abans de llegir la sentència, el jutge Pauley també va subratllar que, com a advocat, Cohen hauria d’haver estat conscient del que feia i va assegurar que en la seua carrera va prosperar aconseguint accés a persones "riques i poderoses", fins que ell mateix es va convertir en una d’elles.

tracking