SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Troben sense vida la jove professora de Zamora desapareguda a Huelva

La pista de Laura Luelmo es va perdre dimecres quan anava a fer esport || El cos va ser trobat entre matolls i la Guàrdia Civil estudia una mort violenta

Investigadors de la Guàrdia Civil treballen a la zona on es va trobar el cadàver de la jove.

Investigadors de la Guàrdia Civil treballen a la zona on es va trobar el cadàver de la jove.A. PÉREZ EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cadàver de la jove professora de Zamora Laura Luelmo, desapareguda des de dimecres passat en una zona de l’entorn de la localitat d’El Campillo (Huelva), es va trobar ahir a uns quatre quilòmetres d’aquest municipi, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Civil. La jove de 26 anys, que feia poc temps que vivia a la comarca on impartia classes en un institut de Nerva, va sortir dimecres del seu domicili situat a El Campillo amb roba esportiva perquè anava a córrer i, des d’aleshores, ja no es va tornar a saber res més d’ella.

A causa de la seua desaparició, es va iniciar un ampli dispositiu de recerca i encara que des del primer moment la Guàrdia Civil no va descartar cap hipòtesi, no contemplava la marxa voluntària d’aquesta noia. La investigació prova ara de determinar si la mort de Luelmo va ser accidental o bé violenta.

Segons fonts de la Guàrdia Civil, el cos el va trobar un veí en una zona de fàcil accés de matolls propera a El Campillo. Estava semiocult entre estepes altes i arbustos. Al no haver pogut procedir encara a la inspecció ocular in situ –a l’espera de la unitat mòbil i dels especialistes mobilitzats des de Madrid–, aquestes fonts no van confirmar si el cos presenta senyals de violència. La Guàrdia Civil va explicar, a més, que s’ha entrevistat testimonis i veïns de la zona, encara que no hi ha cap interrogatori en marxa en dependències policials de sospitosos relacionats amb aquest succés. Es dóna la circumstància que, ahir mateix, abans que aparegués el cadàver, l’equip que es va encarregar de la recerca de Diana Quer s’havia unit a la investigació per aclarir la desaparició de la jove.

L’alcaldessa de la localitat de Huelva, Susana Rivas, va assegurar que els familiars estan rebent ajuda psicològica tant per part de la Guàrdia Civil com per part de la Junta d’Andalusia, als quals han acompanyat durant tot aquest temps “al trobar-se molt lluny del seu territori i estar passant un tràngol tan difícil”. Va explicar que ells, en aquests moments, “volen estar sols. Els hem acompanyat fins que han volgut mentre s’han anat recuperant, però estan destrossats”.

tracking