SEGRE

VIOLÈNCIA INVESTIGACIÓ

Detingut per la mort de Laura Luelmo un veí d'El Campillo

Un exreclús condemnat per assassinar una anciana || L’autòpsia revela que la jove va morir d’un cop al cap entre dos i tres dies després de desaparèixer

La Guàrdia Civil va efectuar un escorcoll a la casa on viu el presumpte assassí de la professora.

La Guàrdia Civil va efectuar un escorcoll a la casa on viu el presumpte assassí de la professora.A. PÉREZ EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir ahir un veí de cinquanta anys d’El Campillo, a Huelva, en relació amb la mort de la jove Laura Luelmo, el cadàver de la qual es va localitzar dilluns amb signes de violència després de desaparèixer el passat dia 12 de desembre quan se’n va anar a córrer. L’arrestat, Bernardo Montoya, va sortir de la presó el mes d’octubre després de complir vint anys de presó per l’assassinat d’una anciana a mitjans dels anys noranta i dos robatoris amb força, i vivia en una casa familiar al mateix carrer on Laura acabava de llogar un habitatge al poble de Huelva, al qual s’havia traslladat des de Zamora per fer classes com a interina en un institut. Fonts de la investigació van assenyalar que ha estat arrestat com a principal sospitós, però que encara no hi ha proves definitives de la seua implicació en el crim.

L’arrestat és el germà bessó d’un altre home, també amb antecedents per assassinar una dona, que va ser assenyalat al principi per diversos mitjans de comunicació com un dels sospitosos. Tanmateix, la seua implicació en els fets es va descartar perquè el dia que va desaparèixer Laura estava a la presó. La detenció va transcendir poques hores després que la Guàrdia Civil que inspeccionava el lloc on va aparèixer el cadàver de la jove es traslladés fins al carrer del municipi de Huelva on vivia Laura des del 10 de desembre. Al carrer Córdoba també està situada la casa familiar del detingut, on pel que sembla vivia des que va sortir de la presó.

El detingut és germà bessó d’un altre home, també amb antecedents per assassinar una dona

Bernardo Montoya va assassinar una anciana de vuitanta-un anys que anava a declarar contra ell en un judici de lesions el 1995 a Cortegana, a Huelva. Dos anys després va ser condemnat a disset anys de presó. Va sortir de la presó el 2015 però aviat va tornar-hi per complir condemna per dos robatoris amb violència.

L’autòpsia que es va practicar al cos de la jove assenyala que la causa de la mort va ser un traumatisme cranioencefàlic provocat per un fort cop al cap. Segons van indicar fonts de la investigació, la mort es va produir entre el 14 i el 15 de desembre, dos o tres dies després d’haver denunciat la desaparició. L’autòpsia també havia de revelar si la jove va ser víctima d’una agressió sexual i si hi ha l’ADN de l’autor del crim al cos o a la roba.

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que fos assassinada en un lloc diferent i després traslladada al paratge on la van trobar, ja que la roba que portava estava a dos-cents metres del lloc. El cos de Laura Luelmo, que s’acabava de mudar des de Zamora a Huelva per fer classes com a interina en un institut de Nerva, es va trobar dilluns, a cinc quilòmetres d’El Campillo, en un terraplè semicobert amb matolls.

La Guàrdia Civil va efectuar un escorcoll a la casa on viu el presumpte assassí de la professora.

La Guàrdia Civil va efectuar un escorcoll a la casa on viu el presumpte assassí de la professora.A. PÉREZ EUROPA PRESS

tracking