SEGRE

UE REGNE UNIT

El Govern britànic ja centra la seua estratègia en un Brexit sense acord

Posa en alerta 3.500 soldats per si han d’assistir, per exemple, ports i aeroports || Els conservadors veuen un “farol” la moció de censura dels laboristes a May

El ministre britànic del Brexit, Stephen Barclay, arriba a una reunió del Consell de Ministres britànic.

El ministre britànic del Brexit, Stephen Barclay, arriba a una reunió del Consell de Ministres britànic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic va virar ahir la seua estratègia de cara al Brexit al comunicar que donarà “prioritat” als preparatius d’una sortida sense acord, en un aparent intent de dibuixar un escenari catastrofista i augmentar d’aquesta manera l’acceptació del seu pacte. Entre altres mesures, l’Executiu de Theresa May posarà 3.500 soldats “en alerta” per si han d’assistir altres departaments del Govern, per exemple en ports o aeroports, en cas d’un Brexit sense acord.

May es va reunir amb els seus ministres per concretar que la planificació per a un retirada abrupta del Regne Unit del bloc comunitari tingui “prioritat operativa”, en el que el titular del Brexit, Steve Barclay, va qualificar d’un exercici de responsabilitat. Així doncs, el Gabinet va acordar que un total de 2.000 milions de lliures (2.227 milions d’euros) repartits entre tots els departaments governamentals seran destinats com a part dels plans de contingència en el cas de donar-se aquest escenari.

Al llarg de la setmana que ve, s’enviaran 80.000 correus electrònics per assessorar les empreses i que estiguin preparades si finalment el 29 de març del 2019, dia en què està previst que es faci oficial el divorci, no s’hagi aconseguit fixar el pacte.

May ja va indicar que els líders de la Unió Europea (UE) es mostren a favor d’aportar una “clarificació” sobre els assumptes del pacte que inquieten els diputats, en concret la “salvaguarda” pensada per evitar una frontera física entre les dos Irlandes.

Després de cancel·lar la votació de l’acord a Westminster, que s’havia de produir el passat dia 11 de desembre, la premier va anunciar ahir que aquesta es produirà la setmana del 14 de gener.

Una data que per al líder de l’oposició, Jeremy Corbyn, és massa tardana i, per això, dilluns va presentar una moció de censura contra el lideratge de la primera ministra.

Tanmateix, el Govern conservador va rebutjar concedir temps parlamentari per debatre i votar aquesta proposta que un portaveu va titllar de “farol” per part de Corbyn i el va desafiar a presentar una moció de censura en tota regla al conjunt del Govern.

tracking