SEGRE

FRANÇA PROTESTES

Ja hi ha deu morts per la crisi dels Armilles Grogues

Les protestes perden pistonada, sobretot a París || Talls dels manifestants als llocs fronterers, com al Voló

Un gendarme francès va treure l’arma reglamentària davant dels manifestants.

Un gendarme francès va treure l’arma reglamentària davant dels manifestants.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 36 anys va morir divendres al xocar el seu vehicle contra un camió aturat per les protestes del moviment dels Armilles Grogues a la localitat de Perpinyà, segons van confirmar ahir fonts policials a L’Independent, amb la qual cosa el nombre de víctimes mortals durant les protestes contra el Govern d’Emmanuel Macron ascendeix a deu. Quan va haver-hi el xoc, el camió estava aturat amb els llums d’emergència. El conductor estava parlant amb els manifestants, tres dels quals van intentar auxiliar l’accidentat, que va sucumbir a les ferides. La sisena jornada de protesta del moviment dels Armilles Grogues va prolongar ahir la tendència a la baixa de dissabte passat i va registrar com a novetat els bloquejos en diversos passos fronterers, entre els quals el del Voló.

A París, centre neuràlgic de les protestes més tenses en les últimes setmanes, es van comptabilitzar a les 14 hores del migdia uns 2.000 manifestants, davant dels 4.000 de dissabte del passat dia 15 de desembre a aquella mateixa hora, i se’n van calcular uns 24.000 a tot el país, davant els 33.500 de fa una setmana.

Desenes d’independentistes van donar suport ahir al Voló als Armilles Grogues

Tanmateix, es van produir moments de tensió com el que hi va haver ahir a la nit quan tres gendarmes es van veure envoltats pels manifestants als carrers de París. Un dels agents es va veure obligat a treure l’arma reglamentària davant dels agressors.

La capital gal·la, en plena temporada nadalenca, va viure en general una jornada molt menys tensa que la dels últims dissabtes. Per a la seua protesta, els Armilles Grogues van idear una maniobra per despistar: van anunciar a Facebook una gran marxa a Versalles (oest), però es van presentar per sorpresa al costat del Sagrat Cor, al barri de Montmartre (nord).

tracking