SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Llibertat sense fiança per a l'únic acusat del crim de Susqueda

Magentí feia 9 mesos que estava en presó preventiva || L’Audiència de Girona veu “seriosament debilitats” els indicis contra el sospitós de les dos morts

Imatge d’arxiu del presumpte autor del doble homicidi de Susqueda, Jordi Magentí.

Imatge d’arxiu del presumpte autor del doble homicidi de Susqueda, Jordi Magentí.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Quarta de l’Audiència de Girona va concedir ahir la llibertat provisional sense fiança a l’únic acusat per la mort de Marc Hernández i Paula Mas al pantà de Susqueda el 24 d’agost del 2017, Jordi Magentí, després de nou mesos de reclusió, i li imposa la retirada del passaport amb prohibició de sortir de l’Estat i l’obligació de presentar-se cada 15 dies davant del jutjat.

En una interlocutòria, el tribunal assenyala de forma unànime que els principals indicis de criminalitat per considerar-lo autor dels fets “s’han vist seriosament debilitats sense que poguessin excloure’s en aquest moment processal altres línies d’investigació”, com que altres persones haguessin accedit al pantà sense vehicle i sense telèfon mòbil.

L’advocat de Magentí, Benet Salellas, va presentar el 8 de novembre un recurs directe d’apel·lació davant de l’Audiència de Girona per demanar la immediata posada en llibertat i, si fos necessari, mesures cautelars alternatives, al considerar que no hi havia motius per aplicar la presó provisional.

En la interlocutòria, l’Audiència assenyala que la Secció Tercera va acordar mantenir la presó provisional de Magentí perquè quedava per practicar una prova rellevant fruit de l’entrada i escorcoll efectuat als seus domicilis. Així, “es va efectuar una recerca de mostres biològiques mitjançant la prova orientativa de sang amb reactiu luminescent”, però “l’esmentada prova, que hauria pogut resultar definitiva als efectes de determinar l’autoria del recurrent, ha resultat negativa, ja que les restes de l’ADN trobades a la roba del recurrent no es corresponen amb les restes de l’ADN de les víctimes”.

El dia 11 passat, a la vista per aquest recurs, l’advocat de Magentí va tornar a demanar que se’l posés en llibertat a l’entendre que la tesi de l’acusació que el mantenia a la presó des de fa nou mesos era “extraordinàriament feble” i basada només en indicis. Les acusacions, que es van oposar a la sol·licitud de l’advocat de Magentí, es van reafirmar que tota la investigació l’incriminava i van qüestionar que el presumpte assassí encara no hagués declarat, malgrat reclamar la seua innocència.

tracking