SEGRE

POLÍTICA PACTES

La Junta de PP i Ciutadans a Andalusia perilla al rebutjar Vox l'impuls a les lleis de gènere

El partit ultra descarta de ple les mesures pactades en favor de la igualtat entre sexes || Els populars reclamen altesa de mires i no posar línies roges i Rivera adverteix que “la igualtat no es negocia”

Els actes de la commemoració de la presa de Granada es van veure ahir envoltats de polèmica.

Els actes de la commemoració de la presa de Granada es van veure ahir envoltats de polèmica.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vox va avisar ahir que no acceptarà els acords firmats, de cara a la configuració del nou Govern d’Andalusia, entre PP-A i Ciutadans relatius a les lleis de gènere i va instar les dos formacions a subscriure qualsevol acord sobre aquesta matèria amb PSOE i Podem. L’advertència de Vox deixa en l’aire la possibilitat de descavalcar el PSOE de la presidència de la junta d’Andalusia, ja que un executiu de populars i taronges requereix que els diputats de Vox votin a favor del candidat conservador en primera ronda o s’abstinguin a la segona en la investidura a la Cambra autonòmica. Els populars van demanar ahir altesa de mires i els taronges van afirmar que “la igualtat no es negocia”.

La polèmica va sorgir quan el portaveu de Vox al Parlament andalús, Francisco Serrano, va afirmar a Twitter que “aquests pactes que els subscriguin amb PSOE i Podem. En política social tots segueixen, amb submissió borreguera, els manaments de la dictadura de gènere. On és el canvi?”. Va afirmar que Vox “no acceptarà” els acords firmats per Partit Popular i Ciutadans per impulsar lleis de gènere a Andalusia.

PP i Ciutadans necessiten el suport de Vox a la investidura o, en segona votació, que s’abstingui

Al document firmat per PP-A i Ciutadans sobre Mesures de desenvolupament i prosperitat per a un nou govern a Andalusia, s’hi inclou impulsar un gran acord contra la violència de gènere a Andalusia que “desenvolupi els avanços que s’han aconseguit amb l’aprovació del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i que implementi, amb dotació pressupostària suficient totes les mesures previstes a la llei del 2018 per la qual es modifica la llei de mesures de prevenció i protecció integral contra la violència de gènere, per posar fi a aquesta xacra”.

El vicesecretari d’Organització del Partit Popular, Javier Maroto, va avisar Vox que ha de tenir “altesa de mires” a Andalusia i no posar línies roges per a un acord per al Govern de la Junta. Així doncs, va enviar un missatge d’avís a Ciutadans i Vox sobre el risc que desaprofitin un pacte per governar a Andalusia. “Si algun dels tres frustra el pacte, ho pagaria a les urnes”, va dir.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va dir per la seua banda que “lluitar contra la violència masclista amb recursos i mesures perquè ningú no abusi d’una dona no és una opció, és una obligació per a tothom. Vam firmar el pacte d’Estat i l’aplicarem a Andalusia i en totes les comunitats en les quals governem. La llibertat i la igualtat no es negocien”, va remarcar.

PSOE i Podem adverteixen contra les aliances amb la ultradreta El secretari de Relacions Institucionals del PSOE d’Andalusia, Francisco Conejo, va preguntar ahir a Ciutadans si està disposat a eliminar els punts de defensa de les polítiques d’igualtat de gènere acordats amb el PP-A i “deixar desprotegides les dones d’aquesta terra” per formar un nou govern a Andalusia. Va instar PP-A i Ciutadans a pactar amb PSOE i Podem les lleis de gènere.

tracking