SEGRE

POLÍTICA ANDALUSIA

El PP abaixa el llistó en violència de gènere per poder comptar amb Vox

Planteja ajudes per a homes, avis i nens víctimes a la llar || Villegas, de Ciutadans, rebutja reunir-se amb els ultres i prioritza la lluita contra la violència masclista

Imatge de García Egea i Ortega Smith al firmar un acord al Parlament andalús.

Imatge de García Egea i Ortega Smith al firmar un acord al Parlament andalús.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular es va obrir ahir a les negociacions amb Vox per investir el seu cap de partit a Andalusia, Juanma Moreno. Per fer-ho, els populars van oferir als ultradretans ajuts per a homes que són víctimes de violència domèstica, va dir, donant suport a “avis, àvies, nens i homes que pateixen maltractament en l’àmbit familiar”. El líder de Vox, Santiago Abascal, va valorar la postura del PP, però va insistir que vol una “taula a tres” per a la negociació, en la qual també sigui present Ciutadans.

Cs, per la seua banda, va assegurar que no hi ha cap problema de violència contra els homes a Espanya, però sí que n’hi ha i molt greu contra les dones. D’aquesta manera, el secretari general dels taronges, José Manuel Villegas, va tancar la porta a les possibles negociacions amb Vox i va afirmar que el seu partit se cenyeix a les mesures pactades amb el PP. De fet, els taronges van veure un “mal senyal” que les formacions comencin a pegar-se per aquesta xacra i van creure que Vox s’equivoca. Villegas defensa una normativa que lluiti contra la violència intrafamiliar però “sense posar en dubte” la “prioritat” de la violència masclista. Per la seua part, la presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet, de Cs, va afirmar que el pacte entre populars i taronges sobre violència masclista no variarà.

D’altra banda, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va parlar ahir amb el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, i van organitzar una reunió per al dimarts 8 de gener, a la qual Vox espera que s’uneixi Cs. D’altra banda, ahir PP i Ciutadans van comunicar la decisió de reduir el nombre de conselleries a la Junta i de delegats territorials a les vuit províncies andaluses. Per la seua part, el president del PP, Pablo Casado, va assegurar que el seu partit negociarà amb tot aquell que aposti per la protecció de les víctimes masculines i que intenti limitar denúncies falses, en una aposta per la igualtat i per eliminar ajuts que puguin crear “xiringuitos”. Casado va afirmar que el 25 per cent de les víctimes són homes. També va rebutjar les “lliçons” de l’esquerra sobre violència masclista i els va acusar de crear “monopoli” sobre aquest tema.

tracking