SEGRE

POLÍTICA LLATINOAMÈRICA

La nova era del Brasil amb “nens de blau i nenes de rosa”

Jair Bolsonaro.

Jair Bolsonaro.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica va envoltar ahir de nou el Govern de Jair Bolsonaro amb les declaracions de la titular del nou ministeri de la Dona, Família i Drets Humans, Damares Alves. Va afirmar, durant la presa de possessió del càrrec, que “el nen vesteix de blau i la nena de rosa” en la “nova era” en la qual acaba d’entrar el Brasil. A més, va dir que malgrat que el seu país és laic, ella es considera “terriblement cristiana”. Abans de ser nomenada ministra, Damares Alves havia estat pastora evangèlica. Ella serà la titular d’un ministeri creat per Bolsonaro que s’encarregarà de temes relacionats amb els drets de la dona, de la família, dels ancians, de persones amb discapacitat, dels indígenes i de les minories.

D’altra banda, Bolsonaro va sol·licitar ahir a tots els poders de l’Estat que aprovin immediatament un projecte de llei de “seguretat jurídica” per a la policia, en el qual es prevegi la impossibilitat que siguin jutjats per fets que hagin tingut lloc mentre estan de servei. Els crítics d’aquesta proposta consideren que l’excepció dóna carta blanca a la policia per actuar sense cap tipus de restriccions. També avisen que aquesta legislació podria incloure a més, l’expansió de les circumstàncies per les quals l’Exèrcit podria integrar-se a la seguretat local, com per exemple en forma de patrulles de rutina pels barris del país, cosa que podria desembocar en una militarització de la vida pública.

El president proposa una llei que impedeix jutjar els policies per actes de servei

De fet, el president Bolsonaro, també capità de la reserva de l’Exèrcit, va tornar a enaltir ahir la forta presència de les forces militars en el seu Govern, a l’assistir al relleu de la direcció de l’alt Comandament de l’Aeronàutica.

tracking