SEGRE

POLÍTICA

El PDeCAT vol acordar amb l’independentisme si esmena els pressupostos

Encara que ha reiterat que el "vot definitiu" al final del tràmit serà "no"

El PDeCAT vol acordar amb l'independentisme si esmena els pressupostos

El PDeCAT vol acordar amb l'independentisme si esmena els pressupostosE FE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha minimitzat avui el debat intern sobre els pressupostos de l’Estat i ha advocat per consensuar amb el Govern i el món independentista si presenten esmenes a la totalitat, encara que ha reiterat que el "vot definitiu" al final del tràmit serà "no".

En la roda de premsa posterior a la primera reunió de l’any de l’executiva del PDeCAT, Bonvehí ha comentat el debat públic que va obrir el secretari d’organització i diputat en el Congrés, Ferran Bel, qui es va inclinar per no presentar esmena a la totalitat als Pressupostos per donar aire a la negociació entre Generalitat i Govern, una opció que va descartar la vicepresidenta del partit i parlamentària a la Cambra Baixa, Miriam Nogueras.

Bonvehí ha qualificat aquestes discrepàncies com a "matisos", ja que ha considerat que Bel només va plantejar una "opció" i Nogueras la posició general del partit, que és un "no" en el "vot definitiu", al final del tràmit parlamentari dels Pressupostos Generals de l’Estat.

El president del Partit Demòcrata ha posposat la decisió sobre l’esmena a la totalitat fins el moment en què el Govern presenti els comptes a la Cambra, ja que en funció de "les circumstàncies d’aquest moment" valoraran si les presenten o no.

Ha assenyalat també que si el Govern de Pedro Sánchez presentés avui mateix els Pressupostos, el PDeCAT presentaria esmena a la totalitat en les actuals circumstàncies.

Però com no és així, "no podem decidir sobre el tràmit parlamentari si ni tan sols sabem si presentaran els pressupostos", ha remarcat el dirigent, que en tot cas ha subratllat que la decisió sobre l’estratègia en el debat de totalitat la prendran de forma "consensuada amb el món independentista i amb el Govern de la Generalitat".

Preguntat per si el PDeCAT tem quedar alineat amb Ciudadanos i PP si presenta esmena a la totalitat, Bonvehí ha afirmat que "l’independentisme segur que no donarà cap victòria" a aquests dos partits.

En tot cas, ha insistit a posposar la decisió fins el moment que el Govern presenti els pressupostos: "Estic segur que trobarem els tràmits parlamentaris adequats per veure que el nostre 'no' -als comptes- és per la independència, per la dignitat -dels presos sobiranistes- i perquè no hi ha cap solució política" per a Catalunya, ha afirmat.

Indistintament del que faci el Partit Demòcrata en el debat de totalitat, Bonvehí ha reiterat que "el vot definitiu serà un no, tant si es tramiten com no" els comptes.

tracking