SEGRE

GUIA

El tren deixa 'penjats' els Reis d'Orient a Golmés

Una avaria a la línia Lleida-Manresa va retardar la desfilada 2 hores

Ses Majestats es van veure obligats a arribar a Golmés a peu.

Ses Majestats es van veure obligats a arribar a Golmés a peu.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Golmés va viure dissabte una cavalcada de Reis accidentada. I és que Melcior, Gaspar i Baltasar havien decidit arribar a aquest municipi del Pla d’Urgell amb tren per celebrar els cinquanta anys de la inauguració del baixador de la línia Lleida-Manresa. Desenes de famílies s’hi van reunir per esperar l’arribada del tren i Ses Majestats, prevista a les 18.15 hores. Com que no arribava, el públic va començar a inquietar-se.

L’alcalde, Jordi Calvís, va explicar que va trucar a Adif per saber si hi havia alguna incidència, encara que, segons va dir, li van informar que no hi havia cap problema. No va ser fins passats uns tres quarts d’hora quan, via internet, van descobrir que el tren estava aturat a Calaf per problemes tècnics. Davant d’aquesta situació, als Reis no els va quedar més remei que entrar a peu al municipi dos hores més tard del que estava previst, a les 20.15, quan van ocupar les carrosses i van portar a terme la tradicional cavalcada.

La situació va indignar els veïns i en especial l’alcalde. “Si ens n’haguessin informat al principi, hauríem pogut actuar més ràpid”, va remarcar Calvís, que va assegurar que avui dilluns presentarà una reclamació formal a Adif. A Mollerussa, amb l’experiència d’altres anys, Ses Majestats ja tenien preparat un autocar per si fallava el tren, per la qual cosa a la capital del Pla d’Urgell no hi va haver retards.

tracking