SEGRE

POLÍTICA PARTITS

PP i Cs es reparteixen les conselleries

Els populars es quedarien amb Hisenda, mentre que els taronges assumeixen la d’Economia a Andalusia || Els d’Albert Rivera descarten cessions als ultres

Imatge del líder del PP andalús, Juanma Moreno, aplaudit pel portaveu, Elías Bendodo.

Imatge del líder del PP andalús, Juanma Moreno, aplaudit pel portaveu, Elías Bendodo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Partit Popular i Ciutadans van continuar ahir amb les negociacions per tal de conformar un nou Govern a la Junta d’Andalusia i van començar a repartir-se les futures conselleries. Tot això, malgrat que no tenen lligat encara el suport dels diputats ultres de Vox, que haurien de votar a favor del presidenciable conservador a la primera votació al Parlament andalús o bé abstenir-se a la segona. El Partit Popular es quedaria amb la cartera d’Hisenda i Sanitat, mentre que els taronges tindrien les regnes de la d’Economia i Educació. En el que no sembla haver-hi sorpreses és que la presidència seria per al popular Juama Moreno, mentre que Juan Marín, per part de Ciutadans, seria vicepresident i ostentaria també una de les conselleries de pes. El departament d’Agricultura sembla que cauria del costat dels populars.

Mentre encara es continua negociant entre els dos socis, el portaveu del Partit Popular andalús, Elías Bendodo, va demanar a Vox que reflexioni sobre quina és la raó del seu “magnífic suport electoral” i als seus dirigents que pensin si aquest suport és per poder propiciar el canvi a Andalusia o bé per ser els qui “ressuscitin el socialisme i Susana Díaz després de 37 anys de socialisme”. Avui està prevista una trobada entre Partit Popular i Vox, que vol treure rèdit al pes dels seus diputats a la Cambra andalusa, mentre Ciutadans repeteix fins a la sacietat que no està disposat a canviar ni una coma del seu acord de Govern amb els de Pablo Casado per tal d’obtenir el suport dels diputats ultradretans. El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va descartar cessions “per acontentar Vox, el PSOE o Endavant Andalusia” i va afegir que aquests tres partits, que es troben fora del pacte, “hauran de decidir si hi ha legislatura i govern de canvi o bé si bloquegen la situació i porten Andalusia a una crisi institucional”. En aquest context, el portaveu parlamentari dels socialistes andalusos, Mario Jiménez, va afirmar que suposa “un insult a l’autonomia” de la regió que el possible govern andalús “s’estigui negociant des de Madrid”, la qual cosa considera que posa en evidència l’“escassa vàlua i dignitat” de Partit Popular i Ciutadans a Andalusia.

tracking