SEGRE

POLÍTICA MOCIÓ DE CONFIANÇA

Crisi de govern a Grècia per Macedònia

Alexis Tsipras.

Alexis Tsipras.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, va convocar per a finals d’aquesta setmana una moció de confiança per legitimar el seu govern després de la sortida de la coalició del partit Grecs Independents en protesta per l’acord a què s’ha arribat amb Macedònia. El president del Parlament, Nikos Voutsis, va plantejar que la moció de confiança podria començar a debatre’s demà i es votaria ja dimecres a la nit. La sortida de Grecs Independents elimina la majoria parlamentària de la qual gaudia el primer ministre. El partit tenia set diputats, imprescindibles perquè la formació de Tsipras dominés l’hemicicle, al comptar només amb 145 dels 300 escons.

El nou nom del país, República de Macedònia del Nord, és un intent per apaivagar un conflicte històric pel qual Grècia, que compta amb una província anomenada Macedònia, considerava l’antic nom com una agressió a la seua sobirania.

El líder de Grecs Independents, Panos Kammenos, va anunciar que qualsevol nom que contingués la paraula Macedònia continuaria aquest “afront”. “És el reconeixement d’una creació artificial creada pel comunisme i el feixisme”, va declarar després d’haver presentat la seua dimissió.

tracking