SEGRE

Montero entrega al Congrés els Pressupostos

La Mesa es reuneix aquest dilluns per decidir el calendari de tramitació dels comptes

Montero ha arribat al Congrés puntualment a les 10:00 hores juntament amb la sotssecretària d'Estat d'Hisenda, Pilar Paneque, i les secretàries d'Estat de Pressupostos, María José Gualda; i d'Hisenda, Inés Bardón.

Montero entrega al Congrés els Pressupostos del 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha entregat aquest dilluns a la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, el Projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2019 aprovat divendres passat en Consell de Ministres i que són clau per al futur del Govern de Pedro Sánchez.

Montero ha arribat al Congrés puntualment a les 10:00 hores juntament amb la sotssecretària d’Estat d’Hisenda, Pilar Paneque, i les secretàries d’Estat de Pressupostos, María José Gualda; i d’Hisenda, Inés Bardón. Després de comparèixer davant dels mitjans gràfics al Pati de Floridablanca, han entrat al Palau per reunir-se amb la presidenta de la Cambra, amb qui han analitzat els terminis i la tramitació parlamentària dels comptes públics del 2019, els primers de l’Executiu socialista i que, de moment, no compten amb una majoria suficient per tirar endavant.

Posteriorment, Pastor i Montero s’han dirigit al Saló de Pasos Perdidos, on s’ha celebrat oficialment l’acte d’entrega del projecte de llei, en presència d’alts càrrecs del Ministeri d’Hisenda, el secretari d’Estat de Relacions amb les Corts i membres de la Mesa i de la Comissió de Pressupostos del Congrés.

Els Pressupostos han arribat al Congrés en una tauleta electrònica i Montero també ha entregat a Pastor l’anomenat "llibre groc" amb el resum dels capítols i partides dels comptes públics, que també poden consultar-se a través d’internet.

Després de l’entrega oficial dels pressupostos, la Mesa del Congrés es reuneix aquest matí per decidir el calendari de tramitació dels comptes públics, que començarà amb la compareixença d’alts càrrecs abans que es debatin en el ple les esmenes a la totalitat.

Els Pressupostos passaran per tres moments importants durant la seua tramitació: el debat d’esmenes a la totalitat -la setmana de l’11 de febrer-, el debat d’esmenes parcials en la Comissió de Pressupostos -a començaments de març- i la votació final del dictamen al Ple del Congrés, cap a mediats o finals de març.

tracking