SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

El Govern bloqueja el vaixell 'Open Arms' al port de Barcelona

Imatge del desembarcament dels immigrants del vaixell ‘Open Arms’ al port d’Algesires.

Imatge del desembarcament dels immigrants del vaixell ‘Open Arms’ al port d’Algesires.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central ha impedit al vaixell Open Arms salpar en una missió de rescat al Mediterrani al considerar que en altres operacions s’han incomplert normativa internacional que obliga a desembarcar els rescatats al port segur més proper, i l’ONG catalana Proactiva Open Arms ha recorregut aquesta decisió perquè “lesiona drets” constitucionals.

Fonts de la delegació del Govern a Catalunya van explicar que es tracta d’una decisió que obeeix criteris tècnics de la Direcció General de la Marina Mercant, dependent del ministeri de Foment.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que el consistori farà “el que sigui necessari i arribarà fins on sigui necessari” perquè el vaixell pugui sortir del port.

El grup d’Units Podem-En Comú Podem-En Marea han demanat la compareixença urgent del ministre de Foment, José Luis Ábalos, al Senat perquè expliqui el “bloqueig” del vaixell.

En un altre ordre de coses, Salvament Marítim va rescatar al llarg del dia d’ahir a la zona del mar d’Alborán 494 persones que viatjaven en diferents pasteres i que van ser traslladades a Màlaga i Almeria. Per la seua banda, la policia d’Almeria va detenir tres homes com a presumptes responsables d’una pastera que va ser interceptada al mar d’Alborán amb cinquanta-tres persones d’origen subsaharià a bord.

tracking