SEGRE

ESNOTICIA

PDeCAT i ERC allunyen la possibilitat d'avalar la tramitació dels Comptes

Puigdemont: “No es donen les condicions”

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

VÍDEO. Puigdemont diu que "l'Estat en el seu conjunt" continua actuant amb "venjança"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT i ERC van allunyar ahir la possibilitat d’avalar la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat, després de setmanes de debat intern entre partidaris i contraris de donar oxigen al Govern de Pedro Sánchez. PDeCAT i republicans van coincidir a endurir ahir el to dels posicionaments respecte del debat pressupostari, després de les reunions de les respectives cúpules.

La direcció executiva del PDeCAT, dividida al voltant a si cal facilitar la tramitació del projecte pressupostari i donar marge a la negociació, es va reunir ahir a Waterloo amb l’expresident Carles Puigdemont, que va deixar entreveure que el Govern del PSOE no podrà comptar amb la col·laboració del PDeCAT al Congrés, llevat que es compleixin determinades condicions. En concret, va assenyalar que “el mínim” per poder donar suport a la tramitació dels comptes seria que l’Executiu habilités “una comissió bilateral amb testimonis independents que puguin verificar i denunciar l’incompliment dels acords”. “Hem explicat moltes vegades que no es donen les condicions avui ni per donar suport ni per tramitar els pressupostos, és obvi”, va dir Puigdemont a la premsa.

Puigdemont demana una taula de negociació i Marta Vilalta, d’ERC, “el cessament de la repressió”

Des d’ERC, també es va donar a entendre que el Govern de Sánchez no podrà comptar amb el seu aval a la tramitació dels comptes. La portaveu d’Esquerra Republicana, la lleidatana Marta Vilalta, va denunciar que “no hi ha hagut moviments” per part del Govern en el sentit que demanen els republicans, de manera que “hi ha un percentatge molt alt de possibilitats” que presentin “una esmena a la totalitat”. Vilalta va advertir que el no d’Esquerra als pressupostos es mantindrà si no hi ha moviments polítics “en matèria d’autodeterminació i de cessament de la repressió contra l’independentisme”.

tracking