SEGRE

POLÍTICA PACTES

Moreno governarà Andalusia “sense prejudicis i sense cordons sanitaris”

Defensa el pacte de dretes i ataca l’herència socialista al discurs d’investidura || Treballarà “per una Espanya unida”, tot i que sense al·ludir a Catalunya

El líder del PP andalús, Juanma Moreno, abans del discurs d’investidura, ahir a Sevilla.

El líder del PP andalús, Juanma Moreno, abans del discurs d’investidura, ahir a Sevilla.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PP a la Presidència de la Junta, Juanma Moreno, es va comprometre ahir al discurs d’investidura a liderar “una cosa semblant a una transició” a Andalusia, amb constants crides al diàleg “entre tots, sense complexos, sense prejudicis i sense cordons sanitaris”, amb referència a Vox. En una intervenció d’una hora i quart al Parlament andalús, Moreno va desgranar les mesures pactades amb Cs, soci del futur govern que no va citar, i va dedicar gran part de la locució a les iniciatives de regeneració democràtica i transparència, després de 36 anys del PSOE a la Junta. Moreno va criticar durament l’herència de Díaz que, al seu parer, no tenia en compte Andalusia, sinó que prioritzava mantenir el PSOE “tant sí com no” al poder. Díaz, que parla avui, el va escoltar sense prendre notes. El líder de Cs a Andalusia i futur vicepresident, Juan Marín, va dir que el que va exposar Moreno coincideix amb el que es va acordar amb la seua formació, i el portaveu de Vox, Francisco Serrano, va dir que els agrada “la lletra i la música”, malgrat que vigilaran que no es tracti d’una “mera declaració programàtica”. Moreno va apel·lar al diàleg “sense cordons sanitaris”, en al·lusió a Vox, els vots del qual li permetran governar, i va sol·licitar que no es tingui por de la nova etapa: “La democràcia és canvi i ningú pot tenir-li por.” No va parlar directament de Catalunya, tot i que va reiterar que Andalusia “no s’entén sense Espanya” i que treballarà “per mantenir-la unida”. Va afegir que donar més pes a l’autogovern d’Andalusia és una prioritat.

Picabaralla entre Díaz i Vox pels actes feministes El portaveu de Vox, Francisco Serrano, i la líder del PSOE, Susana Diaz, van protagonitzar ahir una picabaralla al Parlament andalús. Serrano va qualificar de “kale borroka” les manifestacions feministes que van tenir lloc davant de la Cambra a Sevilla (vegeu més informació a la pàgina 31). Díaz li va respondre que “el que és kale borroka és voler justificar la violència cap a les dones”.

El líder del PP andalús, Juanma Moreno, abans del discurs d’investidura, ahir a Sevilla.

El líder del PP andalús, Juanma Moreno, abans del discurs d’investidura, ahir a Sevilla.EUROPA PRESS

tracking