SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

May supera la moció de censura

Presentada pel líder dels laboristes, Jeremy Corbyn, l’endemà de veure rebutjat el seu acord de Brexit || La ‘premier’ assegura que es posarà a negociar una sortida amb els partits

La primera ministra britànica, Theresa May, surt de la residència oficial, al núm. 10 de Downing Street.

La primera ministra britànica, Theresa May, surt de la residència oficial, al núm. 10 de Downing Street.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, va superar ahir la moció de censura contra el seu Govern plantejada al Parlament pel líder de l’oposició, el laborista Jeremy Corbyn. Per 325 davant de 306 vots, May va obtenir la confiança de la majoria de la Cambra dels Comuns, l’endemà de perdre per un ampli marge la votació sobre l’acord del Brexit al qual ha arribat amb la Unió Europea (UE). “La Cambra dels Comuns ha posat la seua confiança en aquest Govern”, va afirmar Theresa May després de conèixer-se el resultat de la moció de censura.

Corbyn va anunciar una moció de censura immediatament després que els diputats –118, tories inclosos– assestessin dimarts a May la derrota parlamentària més destacable que ha encaixat un Govern britànic des dels anys vint, amb un saldo desfavorable de 230 vots. Malgrat que la premier ha aconseguit conservar el càrrec, la incertesa al voltant del Brexit es manté. El Parlament ha rebutjat l’acord i la Unió Europea es nega a reobrir les negociacions amb el Regne Unit al·legant que la versió actual és la millor possible.

May va superar la moció de censura contra el seu govern per 325 vots davant de 306 a favor

Així les coses, les opcions de Theresa May serien demanar una pròrroga dels terminis que li permeti esquivar la data fatal del 29 de març, quan es produirà la ruptura encara que Londres i Brussel·les no hagin pactat els termes, o fer marxa enrere en el Brexit, una idea que la mandatària britànica rebutja per complet.

En aquest sentit, May va afirmar, tot just superar la moció de censura, que espera començar immediatament les converses amb la resta de formacions sobre com desbloquejar l’acord del Brexit.

El diputat del Partit Nacionalista Escocès, Ian Blackford, va exposar que només s’asseuran a parlar d’un pla alternatiu si es contempla un segon referèndum o un canvi a l’article 50, en relació amb la data oficial fixada per al Brexit per al pròxim 29 de març.

“El Consell Europeu [els caps d’Estat i de Govern] en la seua formació de l’article 50 va dir al desembre que l’acord de retirada, i repeteixo, l’acord de retirada, acordat pels Vint-i-set i el Regne Unit, no està obert per a una renegociació”, va declarar a la roda de premsa diària de la institució el portaveu de l’Executiu comunitari, Margaritis Schinas.

tracking