SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

Setze detinguts per tallar l’AVE a Girona durant l’aniversari de l’1-O

Els edils de Verges i Celrà, CDR i el nebot de Torra són alguns dels arrestats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va detenir ahir un total de setze persones per la seua suposada implicació amb el tall de la via de l’AVE a Girona durant l’aniversari de l’1-O. Entre ells hi havia els alcaldes de Verges, Ignasi Sabater, i Celrà, Dani Cornellà, nou membres dels CDR, Ernest Morell Torra, el nebot del president de la Generalitat, Quim Torra, i el fotoperiodista Carles Palacio, que estava treballant per a diversos mitjans aquell dia. Tots es van acollir al dret a no declarar. Cap a les tres de la tarda, onze dels detinguts van ser posats en llibertat. La resta van ser alliberats passades les set de la tarda.

Els edils que havien detingut van assegurar que havia estat un escarment. L’advocat defensor Benet Salellas va qualificar de “grollera” la detenció i va denunciar que s’ha “ordenat” des del ministeri d’Interior.

Aquestes detencions van provocar el rebuig de diferents grups polítics i de la Generalitat. En concret, els diputats de JxCat, ERC, la CUP van marxar de les comissions que es van celebrar al Parlament. Així mateix, les compareixences del vicepresident, Pere Aragonès, i del conseller Damià Calvet a la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat sobre Aigües Ter Llobregat (ATLL) es van ajornar fins al 30 de gener. D’altra banda, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i el portaveu de JxCat, Albert Batet, van demanar la dimissió de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, però el portaveu adjunt de la formació, Eduard Pujol, va suavitzar la petició hores després.

Els talls a la xarxa ferroviària de Girona i les manifestacions van tenir lloc l’1 d’octubre del 2018, jornada en què es complia un any del referèndum de l’1-O.

tracking