SEGRE

SUCCESSOS

Més de mig centenar de morts al explotar pren clandestina de gasolina a Mèxic

Molts dels ferits pateixen greus cremades i es tem que es trobin mes cadàvers calcinats

Més de mig centenar de morts al explotar pren clandestina de gasolina a Mèxic

Més de mig centenar de morts al explotar pren clandestina de gasolina a MèxicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morts per l’explosió d’una presa clandestina de gasolina en el central estat mexicà de Hidalgo ha pujat de 21 a 66 persones en les últimes hores, han informat avui fonts oficials.

"El saldo que tenim al moment de l’ocorregut a Tlahuelilpan és de 66 persones mortes i 76 persones ferides que estan sent ateses en diferents hospitals", va indicar a Twitter el Governador estatal, Omar Fayad.

Molts dels ferits pateixen greus cremades i es tem que es trobin mes cadàvers calcinats als voltants de l’oleoducte on centenars de persones es van amuntegar per robar el combustible de la fuga provocada a mitja tarda de divendres.

En una conferència de premsa convocada aquest dissabte en el matí, el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, va instar els ciutadans que abandonin aquesta modalitat de robatori d’hidrocarbur, coneguda com a "huachicoleo".

"De manera sincera, ens entristeix el succeït, i també comentar als familiars i transmetre als familiars dels ferits que estem donant atenció especial en hospitals i que s’està buscant salvar vides", va assenyalar el mandatari.

El governador estatal, Omar Fayad, va explicar per la seua part que en el moment en què es va conèixer la fuga es va intentar acordonar la zona, però va ser impossible perquè hi havia centenars de ciutadans al lloc dels fets.

L’explosió va tenir lloc a les 18.50 hora local de divendres (00.50 de dissabte). "Les flames estaven consumint tot el que hi havia al voltant i hi havia persones mortes i cremades", va agregar.

"Avui s’endola, i s’endola Mèxic, amb la mort d’aquestes persones", va dir Fayad abans de donar a conèixer la xifra preliminar de 66 de morts i 76 ferits.

D’entre els lesionats, són 73 homes i tres dones.

Des que va arribar al poder l’1 de desembre, López Obrador va començar un combat frontal al robatori d’hidrocarburs a través dels ductos de Petrolis Mexicans (Pemex), que genera pèrdues milionàries per a la companyia.

Per a tal finalitat, es va reforçar amb milers d’efectius la seguretat en els ductos i es va transportar més gasolina amb pipa (camió cisterna), la qual cosa ha causat una crisi de desproveïment en uns deu estats del país, amb estacions de servei tancades, compres de pànic i el sabotatge de oleoductes.

tracking