SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un condemnat per assassinar la dona mata l'advocada que el va defensar

La víctima mantenia una relació sentimental amb el seu assassí, que s’ha suïcidat

Imatge del domicili al carrer Predilla a Saragossa, on va aparèixer morta l’advocada.

Imatge del domicili al carrer Predilla a Saragossa, on va aparèixer morta l’advocada.FABIÁN SIMÓN EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 50 anys, que el 2005 va ser condemnat per haver matat la seua esposa dos anys abans a La Puebla de Híjar (Terol), suposadament va assassinar aquest dijous a Saragossa l’advocada que el va defensar en aquest cas, amb qui mantenia una relació sentimental, i posteriorment es va suïcidar.

La víctima d’aquest nou crim masclista, la tercera confirmada a Espanya aquest any, és Rebeca Santamalia Cáncer, de 47 anys i mare d’un fill, i el seu suposat assassí és José Javier Salvador Calvo, que va ser condemnat el 2005 a divuit anys de presó per l’assassinat de la seua esposa, Patricia Maurel, el maig del 2003, a la qual va clavar nou trets pocs dies abans de les eleccions municipals a què es presentava com a cap de llista a La Puebla de Híjar.

La delegada del Govern a Aragó, Carmen Sánchez, va explicar que aquest dijous a les 21.00 hores, el marit de l’advocada va avisar la Sala 091 de Saragossa que la seua esposa no havia tornat a casa, després de la qual cosa agents de la policia van parlar amb l’entorn de Rebeca, que els va encaminar fins a un domicili del carrer Pradilla de la capital aragonesa, propietat del seu suposat assassí.

Al no respondre ningú ni al telèfon ni al domicili, els agents van localitzar la germana de José Javier Salvador Calvo i entre les 4.00 i les 4.30 hores van trobar a l’interior de l’habitatge l’advocada assassinada “amb evidents signes d’arma blanca”.

Anteriorment, al voltant de la mitjanit, un cotxe de la Policia Nacional havia vist caminar pel viaducte nou de Terol un home que es va posar a córrer quan els agents es van dirigir cap a ell i que va desaparèixer llançant-se al buit.

Segons assenyala el veredicte que es va fer públic ahir, l’home no va perdre el control dels seus actes i va acabar amb la vida de la noia a l’interior del cotxe d’ella.

tracking