SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Aznar exigeix el vot al PP per atacar el “desafiament independentista”

“Quant s’ha d’esperar perquè es desarticuli el cop d’Estat a Catalunya?”, es pregunta || Reapareix en una convenció del partit després de dos anys d’absència

José María Aznar i Pablo Casado durant la convenció del PP.

José María Aznar i Pablo Casado durant la convenció del PP.RICARDO RUBIO EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern i del PP José María Aznar va demanar ahir el vot per al Partit Popular perquè pugui “sumar i integrar” l’espai de centredreta que ara està fragmentant, en al·lusió a Vox i Ciutadans.

A més, va recalcar que cal una gran majoria que permeti fer “el que Espanya necessita” i respondre al “desafiament existencial” al qual s’enfronta el país, l’independentista.

Així es va pronunciar Aznar en el seu retorn a una convenció nacional del PP –s’havia absentat dels dos últims grans conclaves després de desvincular-se la seua fundació FAES del PP de Mariano Rajoy a finals del 2016–, on va ser rebut amb una gran ovació i l’auditori dempeus. El president del PP, Pablo Casado, va pujar amb ell a l’escenari i van posar junts.

En el seu discurs, que va ser interromput constantment pels aplaudiments dels assistents, va assegurar que “els vots que Espanya necessita per contraposar amb èxit aquest desafiament contra la nostra continuïtat històrica i contra el nostre futur són els vots que han d’anar al PP i que des d’ara demano per al Partit Popular”, va proclamar, per insistir que el PP té “la responsabilitat de liderar i de convocar al canvi polític davant dels que aposten pel fracàs d’Espanya”.

A més, va carregar contra el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, demanant-se quant de temps han de “suportar que el separatisme utilitzi les institucions de tots” i que es “desarticuli el cop d’Estat contra la Constitució i la democràcia”.

Per la seua part, Casado va agrair a Aznar els seus elogis durant el discurs, i el va definir com un “gran líder” sense “tuteles ni tutías”. Així mateix, l’actual president de la formació conservadora va assegurar que el Partit Popular està “unit”, “fort” i és “la millor vacuna contra el que està passant a Espanya”.

D’altra banda, l’alcaldable del PP a la Paeria, Xavier Palau, va manifestar durant la convenció del partit la seua aposta per “una Lleida activa i emprenedora que és el lleidatanisme social, cultural, polític i econòmic, perquè Lleida sigui la capital de l’interior de Catalunya”.

Va arremetre contra el “nou” PP perquè si abans, va dir, era un partit que arribava “tard, arrossegant-se i malament” a reformes com l’avortament, el divorci o el matrimoni entre persones del mateix sexe, ara “no volen ni arribar-hi”. Per això, va apuntar en relació amb la convenció nacional del PP, que no se sap si aquesta cita dels populars és “per fundar-se” o “per refundar-se”. “De moment, el que fan és fondre’s amb la ultradreta”, va rematar.

D’altra banda, va dir que ara és “fonamental” aprovar els pressupostos generals de l’Estat, i va reclamar a les altres formacions polítiques que no hi votin en contra, que els donin suport o s’abstinguin.

Sánchez acusa el PP de tornar “al seu pitjor passat” amb la ultradretaEl president del Govern, Pedro Sánchez, va acusar des de Las Palmas el PP de Pablo Casado de voler tornar “al seu pitjor passat” i de “fondre’s” amb la ultradreta”.

José María Aznar i Pablo Casado durant la convenció del PP.

José María Aznar i Pablo Casado durant la convenció del PP.RICARDO RUBIO EUROPA PRESS

tracking