SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Pablo Casado promet "posar ordre" a Catalunya amb un 155 "indefinit"

Afirma que, si governa, “alliberarà” els catalans “segrestats per una banda de racistes” || Sánchez defensa la seua “moderació” davant una dreta “decadent”

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte dels socialistes murcians.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte dels socialistes murcians.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va posar ahir punt i final a la convenció que la formació que dirigeix ha celebrat durant el cap de setmana a Madrid. Davant d’un auditori entregat, Casado va prometre que, si governa, “posarà ordre” a Catalunya amb un 155 “indefinit” per “deposar” el Govern, nomenar-ne un de nou des de Madrid i recuperar el control de l’educació, la seguretat, la hisenda, els mitjans públics i les presons. D’aquesta manera, Casado va insistir que és necessari “alliberar” els catalans que, al seu entendre, han estat “segrestats per una banda de fanàtics racistes i supremacistes que actuen amb la impunitat que els permet tenir el Govern d’Espanya a les seues mans”. Casado també va afirmar que no es pot “unir Espanya desunint el vot”. Per això, va demanar que tornin els votants que se n’han anat del PP perquè “els qui van buscar el PP fora, ni l’han trobat ni el trobaran”. Igualment, va advocar per anar “a la nostra” i no mirar el que fan els altres partits de dreta.

En la mateixa línia, el secretari general dels populars, Teodoro García-Egea, va asseverar que els que van deixar el PP estan “disposats a tornar” amb Casado com a “líder” i amb un projecte “renovat”.

Davant d’aquestes manifestacions, el president de l’Executiu central i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va posar en relleu la “moderació” de la seua formació davant una dreta “decadent”. En aquest sentit, va criticar el PP per voler renovar-se “fent passos cap enrere”. Per la seua part, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va tornar a allargar la mà a PDeCAT i a ERC perquè decideixin si volen “millores” per als catalans o prefereixen “debilitar” el Govern socialista.

Tot això, mentre el ministeri d’Exteriors, capitanejat pel lleidatà Josep Borrell, ha comunicat a les autoritats dels Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Suïssa, Itàlia i França que les delegacions de la Generalitat actives en aquests països han estat recorregudes per la Moncloa per considerar que vulneren les lleis espanyoles.

En un altre ordre de coses, el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va acusar ahir Casado de copiar els discursos i “fins i tot els eslògans” de la seua formació. “Casado és el mateix de sempre però maquillat”, va dir.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte dels socialistes murcians.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte dels socialistes murcians.PSOE

tracking