SEGRE

POLíTICA

Vox es va fundar amb un milió d'euros donat per l'exili iranià, segons 'El País'

Vox es va fundar amb un milió d'euros donat per l'exili iranià, segons 'El País'

Vox es va fundar amb un milió d'euros donat per l'exili iranià, segons 'El País'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vox es va fundar amb un milió d’euros de l’exili iranià i els diners de les transferències internacionals dels seguidors del Consell Nacional de la Resistència de l’Iran (CNRI) van acabar en una caixa comuna que va servir per abonar salaris, fiances i lloguers des del seu inici, el 2013, segons El País.

L’exili iranià no va finançar només la campanya electoral europea de Vox de 2014, sinó que va costejar també el dia a dia d’aquest partit des de la seua creació fins l’arribada d’aquests comicis, d’acord amb la informació que publica aquest dilluns el diari.

Despeses com la fiança i el lloguer de la cèntrica seu de la formació al carrer Diego de León de Madrid, els salaris de la plantilla, el sou del líder, Santiago Abascal -que el 2014 ocupava el càrrec de secretari general-, mobles i ordinadors van anar a càrrec del cabal econòmic estranger, segons el diari.

"El CNRI -un grup que va tenir un braç armat que va figurar fins el 2012 en la llista d’organitzacions terroristes d’EUA. -va recolzar a la formació des de la seua gènesi", afegeix el diari.

tracking