SEGRE

Puigdemont porta al TC la Mesa del Parlament per la delegació de vot

Puigdemont tempteja Talegón per afegir-se a una candidatura per a les europees

Puigdemont tempteja Talegón per afegir-se a una candidatura per a les europeesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont ha portat davant del TC la Mesa del Parlament, de majoria independentista, al no permetre-li la delegació de vot quan Llarena va suspendre els diputats processats per l’1 d’octubre. La Mesa del Parlament no va permetre a Puigdemont la delegació de vot el mes d’octubre passat arran d’un acord entre ERC i PSC.

Junts per Catalunya sí que demanava la delegació de vot. Aquell incident va provocar una profunda crisi entre Junts per Catalunya i ERC, cosa que va motivar que Torra i Aragonès fessin una aparició conjunta per apaivagar els ànims.

D’altra banda, Carles Puigdemont va dir ahir que si no és investit president és perquè el Parlament no té voluntat de fer-ho.

En paral·lel, el ministre d’Exteriors, el lleidatà Josep Borrell, també des de la capital comunitària, va posar com a exemple de “desinformació” el referèndum de l’1-O en una reunió amb els seus col·legues europeus. “Només hi va haver dos ingressats als hospitals”, va remarcar. Això mentre tres periodistes de Betevé declaraven davant del jutge d’instrucció número 7 de Barcelona que les càrregues a l’Institut Ramon Llull de la capital catalana no van estar justificades i l’Audiència de Barcelona reconeixia que els votants de l’1-O a Sant Joan de Vilatorrada no van ser “violents”.

tracking