SEGRE

VENEÇUELA CRISI

Guaidó demana suport a l'Exèrcit i promet una amnistia a Veneçuela

L’autoproclamat president acceptaria diàleg si surt “l’usurpador” i hi ha unes eleccions “lliures” || Maduro assegura que està “compromès amb el diàleg”

Guaidó va enviar ahir un missatge a l’Exèrcit perquè no es posi del costat de Maduro.

Guaidó va enviar ahir un missatge a l’Exèrcit perquè no es posi del costat de Maduro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fonts de la UE van explicar que Espanya va demanar el reconeixement immediat de Guaidó, però alguns estats membres ho van rebutjar al considerar que és prematur prendre aquesta decisió.

Àustria i Grècia van rebutjar, tanmateix, un reconeixement immediat a Guaidó per part del bloc europeu, van confirmar altres fonts diplomàtiques.

Guaidó descarta una intervenció estrangera al país i Maduro insisteix en la ingerència externa

?

caracas

El cap del Parlament veneçolà, Juan Guaidó, que fa dos dies va anunciar que s’atribueix les competències de l’Executiu com a president encarregat, va dir ahir que està disposat a “parlar” amb el Govern de Nicolás Maduro si aquest deixa de ser un “usurpador” de la Presidència i es convoquen “eleccions lliures”.

Va reiterar la seua crida a les Forces Armades perquè “es posin del costat de la Constitució” i va insistir que concedirà una amnistia a tots els funcionaris, ja siguin militars o civils, que deixin de complir les ordres de l’“usurpador” Nicolás Maduro.

“Vull insistir en el missatge a les Forces Armades, en el missatge a la família militar (...) ha arribat el moment de posar-se del costat de la Constitució, ha arribat el moment de respectar el poble de Veneçuela”, els va instar des d’un míting multitudinari que va fer a la plaça Bolívar del municipi de Chacao, a l’àrea metropolitana de Caracas.

Interrogat sobre si sospesa l’opció d’una intervenció militar, va respondre que “els cops militars els donen els militars quan no hi ha Constitució”, “però aquest no és el cas. Nosaltres els estem demanant que obeeixin la Constitució (...), que recuperem el poder originari”, va aclarir Guaidó. També va descartar una intervenció estrangera, subratllant que “Veneçuela és un país sobirà” que ha optat per un “mecanisme de pressió” que passa per fer “cessar la usurpació”, nomenar “un govern de transició” i convocar unes “eleccions lliures”.

Per la seua part, Nicolás Maduro va assegurar que “sempre hi ha hagut canals de comunicació” i que està compromès amb el diàleg, “malgrat les recents accions de l’oposició veneçolana i també de la ingerència estrangera”.

Espanya demana el reconeixement del líder opositor a la Unió Europea Espanya va proposar ahir als seus socis de la Unió Europea el reconeixement immediat de Juan Guaidó, que es va autoproclamar dimecres president “encarregat” de Veneçuela.

tracking