SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Troben el cadàver del petit Julen al pou de Totalán després de tretze dies de recerca

El nen de dos anys va precipitar-se pel pou “en caiguda lliure” fins als 71 metres de profunditat || La família està enfonsada i el dolor s’instal·la en els equips de salvament que han treballat sense parar

El furgó amb el fèretre del petit, a l’arribar al tanatori del barri malagueny d’El Palo.

El furgó amb el fèretre del petit, a l’arribar al tanatori del barri malagueny d’El Palo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos sense vida de Julen Roselló, el nen de 2 anys que va caure a un pou el 13 de gener a Totalán (Màlaga), va ser localitzat a la 1.25 hores d’ahir dissabte cobert de terra i a 71 metres de profunditat, fins on es va precipitar des de l’orifici d’uns 25 centímetres de forma “ràpida i lliure”.

El delegat del Govern central a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, va informar a primera hora del matí en una roda de premsa del dispositiu de rescat, que van finalitzar dos membres de la Brigada de Salvament Miner desplaçada des d’Astúries, acompanyats d’un guàrdia civil del Grup de Muntanya.

A l’habitatge on s’allotjaven els pares es van viure moments de tensió

Va aclarir que, a partir d’ara, serà el jutjat el que determini quins són les causes i les hipotètiques responsabilitats del succés, va indicar que la caiguda del nen, d’acord amb la seua posició, va ser “ràpida i lliure” fins als 71 metres de profunditat, la cota exacta en la qual es va trobar i una altura fins que el pou estava farcit de terra. Així mateix, va explicar que “per sobre també tenia un tap”, possiblement a causa d’un despreniment posterior a la caiguda. A més, va afegir que l’aire que pogués existir era el que hi havia entre els peus i el cap del petit.

Una de les tesis mes probables és que, en la mateixa caiguda, s’anés desprenent terra procedent de les parets del pou, “molt imperfectes, molt sorrenques”, va precisar el delegat, que no va poder oferir certeses, malgrat que existeixen “diverses teories” respecte a l’origen del “tap” trobat a dins.

Minuts abans de fer-se pública oficialment la fatal notícia, a l’habitatge de Totalán que acollia des de fa diversos dies els pares del nen es van viure moments de tensió i es van escoltar crits d’“una altra vegada no!, una altra vegada no!”, possiblement amb referència a l’altre fill, de 3 anys, germà gran de Julen, que la parella va perdre fa pocs anys. La desolació també es va escampar entre els miners, els bombers i els guàrdies civils, que es van fondre en abraçades després de participar en el rescat.

El furgó funerari que va traslladar les restes mortals de Julen va abandonar el municipi passades les 04.00 de la matinada, gairebé simultàniament al moment en què els equips que van participar en el rescat deixaven per la seua part la zona dels treballs.

També de matinada, José Roselló i Victoria García, pares de Julen, van acudir al tanatori de la barriada malaguenya d’El Palo, on estaven acompanyats de veïns.

Personalitats del món de la política, la cultura i l’esport es van unir al dolor per aquesta mort.

L’ajuntament de Totalán va decretar tres dies de dol oficial i a l’ajuntament de Màlaga va tenir lloc un minut de silenci en memòria del nen.

La missa funeral per Julen, que la família vol celebrar en la més estricta intimitat, tindrà lloc avui a les 12.30 i a continuació, a les 13.30, està programada la inhumació del petit al cementiri d’El Palo.

Altres fonts van indicar fins i tot que el petit presentaria un traumatisme al cap.

Així mateix, van precisar que la mort s’hauria produït en hores pròximes a la caiguda al pou el 13 de gener passat, que va ser quan es va activar l’alerta per al rescat del nen.

D’altra banda, a part de l’autòpsia, al cos del petit Julen es van efectuar algunes proves mèdiques prèvies.

L’autòpsia revela que el cos presenta politraumatismes L’autòpsia realitzada ahir a primera hora del matí a Julen revela que el cos del nen presenta politraumatismes i ferides compatibles amb una caiguda pel pou de tan sols 25 centímetres de diàmetre segons van informar fonts properes a la investigació.

El furgó amb el fèretre del petit, a l’arribar al tanatori del barri malagueny d’El Palo.

El furgó amb el fèretre del petit, a l’arribar al tanatori del barri malagueny d’El Palo.EFE

El furgó amb el fèretre del petit, a l’arribar al tanatori del barri malagueny d’El Palo.

El furgó amb el fèretre del petit, a l’arribar al tanatori del barri malagueny d’El Palo.EFE

tracking