SEGRE

GUIA

L'onada de fred polar deixa una sensació tèrmica de 50 graus sota zero als EUA

Ha deixat paralitzades les principals ciutats de la regió, que registren temperatures mínimes de 29 sota zero, com Chicago

L'onada de fred polar deixa una sensació tèrmica de 50 graus sota zero als EUA

L'onada de fred polar deixa una sensació tèrmica de 50 graus sota zero als EUAEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tempesta de fred extrem que ja ha deixat almenys 5 morts aquesta setmana als Estats Units porta avui temperatures pròpies del pol nord a la regió del mitjà-oest del país, on hi ha ciutats com Duluth, a Minesota, que pateixen una sensació tèrmica de 50 graus sota zero.

L’onada de fred que ha arribat avui i es prolongarà durant les pròximes hores ha deixat paralitzades les principals ciutats de la regió, que registren temperatures mínimes de 29 sota zero, com Chicago, on viuen 2,7 milions de persones.

Però aquestes baixes temperatures es veuen agreujades pel vent, el que redueix fins i tot més la sensació tèrmica, fins els 46 sota zero, a la tercera urbs més poblada dels EUA.

En algunes zones de l’estat s’han registrat temperatures inferiors a zones d’Alaska, i a l’aeroport internacional d’O'Hare es van viure sensacions tèrmiques de 46 graus sota zero.

En aquest aeroport es van haver de cancel·lar 1.325 vols, mentre que en el veí de Midway la xifra va ser de 326, segons dades del Departament d’Aviació de Chicago, ciutat que es preveu que sigui l’epicentre d’aquesta onada de fred, que pot provocar congelació gairebé instantània.

El servei postal i la circulació per diversos trams de línies de ferrocarril també van quedar suspesos a la regió a causa de l’intens fred.

En el mateix estat d’Illinois, la policia de la ciutat de Westchester va demanar en to jocós als delinqüents de la ciutat que romanguessin a casa perquè feia "massa fred per cometre crims".

Un home de 70 anys ha aparegut aparèixer avui congelat a Detroit, segons la policia local, que no va voler confirmar si el fred que es va sentir a la ciutat de Michigan, amb sensació tèrmica que va rondar els 30 graus sota zero, va ser la causa de la mort.

tracking