SEGRE

SOCIETAT

La Fiscalia calcula en 78 milions la responsabilitat civil de José Villarejo

L’excomissari porta 14 mesos en presó preventiva

La Fiscalia calcula en 78 milions la responsabilitat civil de José Villarejo

La Fiscalia calcula en 78 milions la responsabilitat civil de José VillarejoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció ha calculat en uns 78 milions d’euros la quantitat a què hauria de fer front l’excomissari José Villarejo en concepte de responsabilitat civil només pels delictes de blanqueig que s’investiguen en el cas Tándem, pel qual porta 14 mesos en presó preventiva.

Aquesta xifra apareix en un dels dos escrits que la Fiscalia ha remès avui al jutge del cas Villarejo, Manuel García Castellón, referit al seu patrimoni, que estimen que ascendeix a 30 milions d’euros, han informat Efe fonts jurídiques.

La responsabilitat civil ha estat calculada només referent als delictes de blanqueig, per la qual cosa aquesta quantitat -78 milions- pot augmentar si se li afegeixen les indemnitzacions a les persones i empreses que s’han pogut veure perjudicades per les tasques d’espionatge de l’excomissari, com seria el cas del BBVA, segons les fonts consultades.

En un altre dels escrits, els fiscals del cas demanen al jutge que nomeni un administrador judicial per fer-se càrrec del patrimoni amb què compta l’excomissari i que només en societats patrimonials ascendeix a més de 20 milions d’euros.

En concret, el patrimoni immobiliari que se li ha trobat a Espanya suma 12 milions d’euros i en els seus comptes bancaris, que han estat bloquejats, la quantitat s’estima entre 2 i 3 milions d’euros.

Els fiscals del cas consideren que aquests béns que han estat bloquejats durant la investigació han de ser administrats en continuar reportant actius i de cara a cobrir l’elevada quantitat a la que han calculat pot arribar la responsabilitat civil.

Per això s’ha demanat al jutge que designi un administrador judicial de totes aquestes mercantils, que compten amb un patrimoni i una activitat, sense perjudici de mantenir les mesures cautelars decretades en la instrucció i que impedeixen a l’excomissari i la seua família de disposar d’aquests béns.

Entre aquestes mercantils, moltes d’elles de titularitat dels immobles, figura també l’empresa de seguretat Cenyt, que Villarejo va utilitzar en les seues tasques d’espionatge.

tracking