SEGRE

CONFLICTE CRISI

Maduro crida Guaidó a desoir EUA, que insinua una invasió militar

Sancions econòmiques de Washington

Guaidó, ahir, a les portes del Parlament veneçolà.

Guaidó, ahir, a les portes del Parlament veneçolà.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van redoblar ahir la pressió sobre el Govern de Nicolás Maduro i van anunciar que entreguen al president del Parlament i autoproclamat cap de l’Estat, Juan Guaidó, el control sobre els fons de Caracas dipositats en comptes nord-americans. La decisió va arribar hores després que l’Executiu de Donald Trump imposés sancions contra la petrolera estatal de Veneçuela, Pdvsa, que és la principal font d’ingressos per al país sud-americà. Així mateix, durant la roda de premsa, les càmeres van captar que a la llibreta de l’assessor de seguretat nacional dels EUA, John Bolton, hi havia una anotació en la qual es llegia “5.000 tropes a Colòmbia”. Colòmbia és un dels aliats nord-americans a la regió i, a més, ha reconegut com a líder legítim dels veneçolans Juan Guaidó. D’altra banda, Maduro va anunciar que prendrà accions legals per defensar els interessos de Pdvsa als EUA. També va instar Guaidó a desoir els nord-americans i a apostar pel diàleg. En paral·lel, els opositors Julio Borges i Carlos Vecchio van iniciar una ronda de reunions a Washington per buscar “la transició a Veneçuela”.

“Estem decidits a aconseguir el canvi a Veneçuela i exercirem tota la pressió necessària per fracturar a la dictadura”, va explicar Borges. Per la seua banda, la Fiscalia veneçolana va demanar ahir al Tribunal Suprem de Caracas que prohibeixi a Guaidó sortir del país i que li bloquegi els comptes bancaris, en el marc de la investigació que ha obert per l’autoproclamació com a president.

Sánchez veu Guaidó com a “líder de la transició” a Veneçuela i qualifica Maduro de “tirà”

D’altra banda, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va titllar Maduro de “tirà” i el va acusar de respondre “amb bales a les ànsies de democràcia”. També va qualificar Guaidó de “líder de la transició veneçolana”.

tracking