SEGRE

MOBILITAT CONFLICTE

La principal empresa de VTC de Barcelona acomiada tota la plantilla

Els taxis denuncien Uber, Cabify i l’Estat

El Grup Vector ha iniciat l’ERO per acomiadar tota la plantilla.

El Grup Vector ha iniciat l’ERO per acomiadar tota la plantilla.EFE DE FOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal del sector del lloguer de vehicles amb conductor, Unauto VTC, va assegurar que demà divendres diverses empreses presentaran expedients de regulació d’ocupació, que coincideixen amb l’entrada en vigor del decret del Govern que regula la seua activitat. La presentació d’aquests ERO (expedients de regulació d’ocupació) ja s’havien anunciat, però ara es materialitzaran perquè el decret, segons l’associació, fa “inviable” l’activitat de les empreses de VTC i les “aboca al tancament i a l’acomiadament de milers de treballadors”. El Grup Vector, l’empresa amb més llicències VTC a Catalunya, va anunciar que acomiadarà tota la plantilla de mil treballadors.

Per la seua banda, la Plataforma Integral del Taxi va anunciar a Brussel·les que presentarà una demanda contra les empreses Uber i Cabify per competència deslleial, a les qual acusa de tenir “l’única finalitat” de “quedar-se amb el monopoli del transport”, una denúncia a l’Estat per danys patrimonials i una “macroquerella criminal” contra “una trama d’una sèrie de persones”, la identitat de les quals va preferir no revelar per “estafa massiva, blanqueig de capitals, frau de llei i maquinació per alterar el preu de les coses”.

La Comunitat de Madrid rebutja la proposta “inacceptable i encara més radical” del taxi

Així ho van explicar el coordinador de la Plataforma, Alberto Tito Álvarez, i l’advocat Elpidio José Silva, que també van afirmar que Espanya està incomplint la directiva europea sobre liberalització de serveis.

Per la seua part, el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, va rebutjar l’última proposta de regulació dels VTC que li havien presentat les cinc associacions del sector del taxi de Madrid, ja que creu que és “encara més radical que les anteriors”.

tracking