SEGRE

MOBILITAT CONFLICTE

Uber i Cabify deixen avui Barcelona per les restriccions per als VTC

Obliguen els usuaris a contractar amb quinze minuts d’antelació || Els taxistes madrilenys en vaga renuncien a incloure un temps mínim de precontractació

Imatge de les concentracions del sector del taxi celebrades ahir a Madrid.

Imatge de les concentracions del sector del taxi celebrades ahir a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses Uber i Cabify van confirmar ahir que deixaran d’operar a Barcelona a partir d’avui, quan entra en vigor el decret de la Generalitat que, segons el seu parer, els “expulsa” i els obliga a precontractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) amb una antelació mínima de quinze minuts, com reclamava el sector del taxi. Aquesta antelació pot ser ampliada pels ajuntaments catalans. Segons les companyies, aquesta norma posa en risc 3.000 llocs de treball. De fet, el Vector Ronda, que dóna servei a Cabify, va anunciar dimecres 1.000 acomiadaments.

Coincidint amb aquest anunci, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va subratllar en una compareixença al Congrés que la norma que transfereix les competències a les comunitats autònomes en matèria de VTC “no és una ofensiva a les plataformes digitals” com Cabify o Uber, sinó que “dóna llibertat però no obliga” les autonomies a regular aquesta activitat. D’aquesta forma, va rebutjar que l’Executiu central s’hagi desentès de la problemàtica entre taxis i VTC. D’altra banda i després de les culpes que PP i Cs li van llançar per ser l’impulsor del decret vigent sobre la regulació d’aquests vehicles, Ábalos es va limitar a tornar-los la pilota i donar la culpa als populars. També va insistir que els partits aportin “idees i no ocurrències de propaganda política”.

Per la seua banda, el sector del taxi a Madrid, en vaga indefinida des de fa onze dies, va avançar que tornaran a posar sobre la taula una nova proposta, en la qual renuncien a incloure un temps mínim per a la precontractació del servei de VTC, el principal escull a les negociacions. Tot i que mantenen al document les limitacions a la captació de clients i la tornada a base d’aquests vehicles després del servei. A més reclamen “voluntat política” a la Comunitat de Madrid després del rebuig de la seua proposta, que el president Ángel Garrido va qualificar d’“encara més radical que les anteriors”.

Des del PP a l’ajuntament de Madrid insisteixen que el partit no aplicarà les polítiques de Catalunya, i la Comunitat de Madrid qualifica de “molt mala notícia” l’anunci de Cabify i Uber encara que el veu “lògic” si s’hi legisla “en contra”.

tracking