SEGRE

PANORAMA

“Res serà igual després del judici”

Adverteix Torra, que sol·licita la implicació internacional || Torrent preveu que el procés servirà per posar de manifest que els drets dels presos són vulnerats

Quim Torra, ahir durant la intervenció al Parlament.

Quim Torra, ahir durant la intervenció al Parlament.JOB VERMEULEN (PARLAMENT DE CATALUNYA)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Quim Torra, va assegurar ahir que el judici del procés “canviarà per sempre el nostre país i la relació amb el Regne d’Espanya” a la compareixença al Palau de la Generalitat després del Consell Executiu extraordinari celebrat ahir amb motiu del trasllat dels independentistes presos a Madrid. Després d’una introducció en català, Torra va seguir el discurs en anglès, amb què es va dirigir a la comunitat internacional. Va sol·licitar-los que se sumin “al clam del poble de Catalunya en defensa dels drets i garanties per fer del món un lloc més just, més segur i més lliure”. Abans de la compareixença, els assistents van guardar silenci en suport als presos.

Des de la porta del Parlament de Catalunya, el president de la cambra, Roger Torrent, va afirmar que amb el trasllat dels presos “ha arribat l’hora de la veritat” i va preveure que el judici servirà per posar de manifest la vulneració de drets que han patit els presos durant aquest temps. Així mateix, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va veure dignitat en els líders sobiranistes i els va donar suport assegurant que Catalunya estarà “sempre” amb ells. Aragonès es va unir a la concentració que els treballadors de la conselleria van convocar al departament. El conseller de Territori, Damià Calvet, va explicar que el retrobament d’ahir entre els presos va ser “molt emocionant” i es va alegrar d’haver-hi estat present. Ell i Torra van anar a la presó Brians 2 per acomiadar i donar suport als líders sobiranistes.

D’altra banda, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va assegurar que els nou presos se’n van anar emmanillats, però que “tornaran plens de dignitat” de Madrid. El diputat de la CUP Carles Riera va afirmar que el judici només servirà per vulnerar els drets fonamentals dels presos, i va fer una crida a la unió independentista i a les mobilitzacions permanents.

tracking