SEGRE

MOBILITAT PROTESTES

Els taxistes de Barcelona guanyen negoci gràcies a l'adéu dels VTC

Així ho constaten professionals el primer dia sense Uber ni Cabify a la ciutat comtal || A Madrid, el sector es manifesta al costat dels pensionistes

Taxis amb les llunes posteriors trencades a Barcelona.

Taxis amb les llunes posteriors trencades a Barcelona.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes ja estan notant un repunt de la seua activitat a Barcelona després que Uber i Cabify abandonessin divendres la ciutat per la nova regulació aprovada per la Generalitat i que els imposa restriccions. Així ho van afirmar ahir diversos taxistes de la ciutat, que van assegurar que divendres a la nit es va notar de forma especial l’increment de les carreres coincidint amb l’inici del cap de setmana. En especial ho van apreciar a la nit a les zones de lleure. Per la seua banda, vehicles de transport amb conductor al marge de els empreses d’Uber i Cabify, el tradicional de lloguer de cotxes amb xòfer, sembla que no han notat canvis en el seu volum de treball. La seua sol ser una activitat en la qual ja era tradicional una precontractació amb hores i fins i tot dies d’antelació.

Les tres principals empreses del sector dels VTC –Vector Ronda, Moove Car i Auro– mantenen la seua intenció d’acomiadar més de 2.000 persones a Catalunya després de l’entrada en vigor de la nova regulació que, entre altres punts, els obliga a precontractar els viatges amb almenys quinze minuts d’antelació, un període que pot arribar a una hora. A més, no poden recórrer els carrers a la recerca de clients, sinó que a l’acabar un servei han de tornar a la base.

D’altra banda, a Madrid, milers de pensionistes i taxistes es van unir en una manifestació, que va sortir d’Atocha i va continuar fins a la plaça del Sol, per reclamar la pujada de les pensions, així com una educació i sanitat de qualitat, a fi d’acabar amb la precarietat. D’aquesta forma, el sector del taxi es va sumar a la protesta dels pensionistes ja que segons va declarar el president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz, aquest col·lectiu no podria faltar perquè cotitza “diàriament per mantenir aquests serveis públics essencials”. D’altra banda, a Lleida, desenes de persones es van manifestar pel centre de la capital del Segrià amb l’objectiu de reclamar la millora de les pensions (vegeu més informació a la pàgina 28).

Julio Sanz va titllar la decisió del president de Madrid, Ángel Garrido, de reunir-se amb el col·lectiu del taxi demà com una “falta de respecte” havent entregat la proposta dijous a la nit.

tracking