SEGRE

SUCCESSOS FOC

Deu morts i trenta-set ferits en un incendi intencionat a París

L’autora, amb problemes psiquiàtrics, detinguda quan intentava cremar un cotxe a prop de l’edifici || Quatre nens moren en un foc d’una casa a Anglaterra

Imatge de l’edifici parisenc en flames durant les tasques d’extinció dels bombers.

Imatge de l’edifici parisenc en flames durant les tasques d’extinció dels bombers.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de deu persones van morir i 37 més van resultar ferides ahir en l’incendi d’un edifici a París. Segons els primers elements de la investigació, va ser provocat per una habitant amb problemes psiquiàtrics després d’una disputa veïnal. La dona, d’uns 40 anys d’edat, va ser arrestada en un carrer proper al lloc del foc pocs minuts després del sinistre, quan, en estat d’embriaguesa, provava de calar foc a papereres i a un vehicle aparcat.

Més de cinc hores i el treball de 250 bombers van ser necessaris per controlar un incendi que va començar a la segona planta de l’edifici del carrer Erlanger, ubicat al costat del bosc de Bolonya, un dels pulmons verds de la ciutat. Les flames es van propagar amb una inusitada velocitat, segons el relat dels bombers, i van acabar per devorar tot l’edifici, que va acabar devastat, fins al punt que els tècnics temen que les plantes superiors, les més afectades, puguin esfondrar-se. Dos edificis veïns també van ser evacuats com a mesura de precaució.

Els bombers van haver de redoblar esforços per lluitar contra les flames i per salvar els veïns, que s’amuntegaven a les finestres i a la teulada de l’edifici fugint del foc. L’estretor del carrer i del seu pati interior van impedir que s’utilitzessin escales mecàniques, la qual cosa va dificultar les tasques de rescat i va posar en perill la vida dels bombers. Vuit dels operaris van resultar ferits en les seues tasques, que van permetre rescatar 50 persones. Tres dels morts van saltar per les finestres fugint de les flames.

En un altre ordre de coses, quatre nens van morir ahir en l’incendi declarat en una casa de Stafford, al Regne Unit. Dos adults i un nadó també van resultar ferits a causa de les flames. Tots pertanyien a la mateixa família.

Les finestres de la casa van rebentar a causa de la calor, les habitacions van quedar completament calcinades i el sostre de l’immoble es va acabar esfondrant.

Els serveis d’emergències de la localitat van rebre una trucada alertant del foc. Quan van arribar al lloc, van trobar els dos adults i el nadó fora de l’immoble. Pel que sembla, l’home havia saltat per la finestra amb el nadó en braços.

tracking