SEGRE

La defensa: "La causa atempta al dret a protestar dels catalans"

L’advocat de Junqueras i Romeva ha recordat que "el Tribunal Europeu de Dret Humans sí que permet parlar de la independència" d’una entitat subestatal

La defensa:

La defensa: "La causa atempta al dret a protestar dels catalans"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha arrencat el "judici excepcional" del "procés" amb un al·legat polític de l’independentisme i del dret a l’autodeterminació en una "causa que penalitza i atempta al dret a protestar, ja que "el que fan els catalans és protestar". Després de cinc minuts d’aspectes tècnics, Van den Eynde ha deixat les qüestions prèvies de banda per defensar el dret a decidir del poble de Catalunya i del Parlament a debatre sobre la independència, aspectes que l’Estat ha "criminalitzat" com també ha fet amb la protesta i la llibertat d’expressió.

"El que fan els catalans és protestar. Això és el que fem. Estem políticament exclosos de determinades decisions", ha dit l’advocat, que ha assegurat que "el 20 de setembre era una protesta", en relació amb els incidents a la Consellería d’Economia amb una comissió judicial al seu interior que no podia sortir davant de la massa de manifestants que es concentrava a l’exterior. Van den Eynde ha volgut deixar clar que "aquesta causa atempta al dret a protestar" dels independentistes mentre "criminalitza articles de premsa, webs, posar el paper en una urna, expressions, crits, càntics i concerts". I ha recordat que "el Tribunal Europeu de Dret Humans sí que permet parlar de la independència" d’una entitat subestatal "en termes de poble oprimit lluita, resistència."

tracking