SEGRE

El fiscal del 'procés' diu que només hi va haver "dos ferits" per l'actuació policial

La Fiscalia:

La Fiscalia: "És un judici en defensa de la democràcia"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal Javier Zaragoza ha assenyalat aquest dimecres que l’1-O només van resultar ferides dos persones per l’actuació policial i que, com va plantejar la defensa de Jordi Cuixart, "identificar l’ús legítim i proporcionat de la força policial amb la tortura és un disbarat jurídic de dimensions importants".

Zaragoza s’ha referit així en la seua intervenció en la segona jornada del judici del "procés" per impugnar les al·legacions sobre violació sistemàtica dels drets fonamentals que ahir van plantejar les defenses davant del tribunal.

Segons el fiscal, la defensa de Cuixart va assegurar ahir que en aquest procediment s’ha aplicat un "dret processal d’excepció", va abocar "gruixuts retrets" cap a l’actuació i va denunciar que en l’escrit de la Fiscalia "no hi ha referències a les víctimes policials".

Però Zaragoza ha defensat l’"ús legítim de la força policial" que encara que va produir lesions a diversos ciutadans, tan sols dos van ser ingressats, -un d’ells després de llançar una tanca a la Policia, de manera que "identificar l’ús legítim i proporcionat de la força policial amb la tortura és un disbarat jurídic de dimensions importants".

I ha volgut deixar clar que "els fets violents de l’1-O, no crec que hagi de ser atribuït a les forces i cossos de seguretat de l’Estat sinó als que van mobilitzar milers de ciutadans que com a murs humans van impedir la legítima actuació policial", emparada pel compliment de les resolucions del TC i del TSJC.

A més, ha puntualitzat que aquesta "presumpta violència policial" no és l’objecte d’aquest judici, ja que existeixen processos judicials oberts a Catalunya sobre això i "és allà on s’hauria de dilucidar si hi va haver excessos policials".

tracking