SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Imputen l'amo de la finca del pou on va morir Julen

Per homicidi imprudent || El pouater i els pares del menor mort, entre els testimonis citats per la jutge d’instrucció

Treballs a Totalán per rescatar Julen, la vigília de trobar-lo.

Treballs a Totalán per rescatar Julen, la vigília de trobar-lo.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

David Serrano, propietari de la finca del terme malagueny de Totalán en la qual es troba el pou on va caure Julen, el nen de dos anys i mig que va morir a l’interior de la cavitat i que va tardar dos setmanes a ser rescatat, va ser imputat ahir pel jutge d’instrucció número 9 de Màlaga per un presumpte delicte d’homicidi imprudent. La Fiscalia n’havia sol·licitat la imputació i, segons va explicar l’advocat de Serrano, Antonio Flores, ja esperaven que es fes aquest pas.

Amb tot, l’ara investigat ja va donar la seua versió del que havia succeït públicament la setmana passada. Serrano va relatar que la persona que va obrir el pou mai el va tapar i que va ser ell el que hi va posar uns blocs de formigó per evitar accidents. No obstant, el petit Julen es va escórrer per l’estreta cavitat, de vint-i-cinc centímetres de diàmetre i una mica més de setanta metres de profunditat.

Serrano va explicar la seua versió la setmana passada a la premsa i va dir que va tapar el pou amb blocs

A banda del propietari dels terrenys, també a petició del Ministeri Públic, la jutge d’instrucció ha citat a declarar en qualitat de testimonis els pares del menor mort, José Roselló i Victoria García, així com el pouater Antonio Sánchez i el seu ajudant, Mario H. També testificaran quatre agents de la Guàrdia Civil i tres senderistes que van anar al lloc dels fets al sentir els crits d’auxili moments després del succés.

El cas de Julen va mantenir en suspens la societat espanyola durant gairebé dos setmanes el mes de gener passat. Durant un dinar familiar, el petit de dos anys i mig va caure a l’interior d’un pou. L’operatiu de rescat va mobilitzar unes tres-centes persones i hi va involucrar un equip de salvament especialitzat en accidents en mines que es va desplaçar des de la conca minera del Cantàbric.

Les característiques del terreny van dificultar poder arribar fins al lloc on es trobava el petit Julen. Finalment, durant la matinada del 26 de gener, per mitjà d’una cavitat excavada expressament, el personal de rescat va poder accedir fins on es trobava el nen, que ja havia mort.

tracking