SEGRE

ESNOTICIA

Marchena rebutja la petició de Vox i deixa que els presos portin llaços grocs

El jutge Manuel Marchena

El jutge Marchena renuncia a presidir el Poder JudicialEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal del judici de l’1-O permetrà que els dotze acusats portin llaços grocs a la sala de vistes durant les sessions del procés. Aquest és el criteri fixat i que va explicar ahir el president del tribunal, Manuel Marchena, després d’una petició de l’acusació popular, exercida per Vox, perquè no es permetés aquest símbol a la sala durant el judici. Marchena va citar la doctrina del Tribunal Europeu dels Drets Humans i el Conveni de Roma per justificar aquesta decisió. Va afegir que la sala interpreta el llaç groc com un “símbol ideològic”. No obstant, els que no podran lluir un llaç groc durant les jornades del judici són els advocats encarregats de la defensa dels líders sobiranistes.

L’advocat Pedro Fernández, en representació de Vox, va defensar al seu torn de paraula que també es pugui condemnar els líders independentistes per organització criminal, un delicte que tan sols planteja aquesta part i que representaria un augment exponencial de les condemnes respecte a la sol·licitades per la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat.

Així mateix, va dir que el que va passar a Catalunya la tardor del 2017 va ser un “alçament” i pot encaixar en el tipus penal de rebel·lió “al constituir un alçament públic i violent contra l’ordre jurídic vigent”.

tracking